sluit
sluit

Beheer 2e de Carpentierstraat 224

2e de Carpentierstraat 224 - Haagse Hout

Informatie


Achter de voordeur van dit pand bevindt zich, voor zover bekend, de kleinste woongroep van Den Haag. Gelegen in de gezellige wijk Bezuidenhout. Ooit is deze groep in 1985 begonnen als vereniging. In de statuten is terug te zien dat deze vereniging destijds door 5 personen is opgericht. Waarschijnlijk waren dat studenten van de Kunstacademie. Deze oprichters hebben hun woonruimte op dit adres successievelijk verlaten en plaats gemaakt voor nieuwe studenten in Den Haag. De woongroep bestaat nu nog maar uit één student en vier afgestudeerden. De leeftijd van de bewoners varieert tussen de 20 en 34 jaar.

Het pand bestaat uit drie etages. Ieder etage heeft een keuken maar alleen op de begane grond en op de eerste verdieping bevindt zich een badkamer. Naast het delen van de badkamers delen de 5 bewoners ook de gemeenschappelijke tuin en het dakterras. In de tuin wonen 2 konijnen. Andere huisdieren zijn bespreekbaar als ze maar onder de 30 centimeter hoog zijn. Het motto is: “Samen wonen is gezelliger dan alleen”.

De bewoners eten af en toe met elkaar maar laten elkaar verder ook heel erg vrij.

Wanneer er een plaatsje vrij kwam binnen de groep werd deze opgevuld door vrienden of bekenden van de bewoners. Het eerstvolgende vrijkomende plekje gunnen ze aan een (beginnende) student omdat zij zich er terdege van bewust zijn dat het vinden van woonruimte voor studenten in Den Haag niet meevalt. Uiteraard moet deze persoon wel passen binnen de groep.

Aanmelden voor deze groep kan alleen wanneer er op deze site melding gemaakt wordt dat er woonruimte beschikbaar komt.

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
2e de Carpentierstraat 224
Postcode
2595 HM
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Haagse Hout
Aantal woningen
5
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Hof Wonen
Leeftijdsgrens
> 20 jaar