sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Croissant

Pletterijkade 1 - Centrum
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Let op: U kunt zich niet via ons opgeven.

De Croissant is geen woongroep! Er is een lange wachtlijst voor dit seniorencomplex. Heeft u belangstelling om hier te gaan wonen dan kunt u een inschrijfformulier aanvragen bij de beheerder van dit complex, de heer Van Neijhof. Hij is dagelijks bereikbaar tussen 08.30 uur en 13.00 uur via telefoonnummer: 088-9210403. Op de website van de verhuurder Woonzorg kunt u ook een inschrijfformulier vinden.( www.woonzorg.nl/Croissant)

Korte kennismaking


Dit karakteristieke complex ligt in de Stationsbuurt, het hartje van Den Haag. Met een beetje fantasie begrijp je waarom dit wooncomplex de naam Croissant heeft gekregen. Dat het een zeer gewilde plek is om te wonen blijkt wel uit de lange wachtlijst die voor dit complex bestaat. Het complex is zeer gunstig gelegen ten opzichte van openbaar vervoer en diverse culturele instellingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de twee treinstations, het Amare theater, Theater aan het Spui en het filmhuis. Het winkelgebied van centrum Den Haag is op loopafstand te bereiken. De bewoners weten elkaar te vinden voor gezamenlijke activiteiten zowel binnen als het buiten het gebouw. In het complex is een bewonersconsulent aanwezig.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 36 tweekamerwoningen en 126 driekamerwoningen, allen rolstoeltoegankelijk

Gebouw: 162 woningen verdeeld over 14 woonlagen, oppervlakte woningen tussen 61 en 83 m2

Huur: Alle huren in de sociale sector. Globaal tussen 590 en 650 Euro per maand. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: diverse gemeenschappelijke ontmoetingsruimten, wasserette en logeermogelijkheden

Overig: Parkeerkelder en fitnessruimte. Huisdieren zijn toegestaan. Eigen berging. Abonnement voor een zorgpakket en onderhoudsabonnement behoren tot de mogelijkheden.

Activiteiten


Er is een actieve bewonerscommissie aanwezig. Door de week is er mogelijkheid tot gezamenlijk koffie drinken in de gemeenschappelijke ruimte. In deze ruimte worden ook spelletjes gespeeld en borreluurtjes georganiseerd Er worden yogalessen gegeven en in de fitnessruimte wordt de mogelijkheid geboden de conditie op peil te houden. In de buurt van de bekende feestdagen worden tal van activiteiten georganiseerd. Bewoners weten elkaar te vinden om uit eten of naar theater te gaan.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Alle vormen van OV in de buurt en ook de beide treinstations zijn lopend te bereiken.

Winkels: Op loopafstand groot winkelaanbod.

Groen: Achter het complex ligt het Huijgenspark. Vanaf de galerijen kijkt men uit op de tuinen die horen bij de koopwoningen.

Medische voorzieningen: HMC Westeinde.

Parkeren: Onder het complex ligt een parkeergarage waar parkeerplaatsen te huur zijn.


Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Pletterijkade 1
Postcode
2515 SB
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
162
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Woonzorg
Leeftijdsgrens
> 55 jaar

Contactinformatie