Centrum Groepswonen 05 september 2019
Kennismaking Kloosterveenstraat

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Kennismaking Kloosterveenstraat

U heeft zich eerder ingeschreven bij Centrum Groepswonen.

Omdat u heeft aangegeven interesse te hebben in het wonen in een woongroep voor ouderen in Escamp of geen voorkeur heeft uitgesproken voor een stadsdeel, sturen wij u deze mail. Mocht uw interesse ondertussen gewijzigd zijn, geef dit dan bij ons aan.

Woongemeenschap Kloosterveenstraat (Ichtus) is een woongroep voor 50 plussers in de wijk Escamp. Zij zijn hard op zoek naar nieuwe aspirant-leden die bij de groep passen. Al komt er op dit moment niet direct een appartement vrij, dit is de perfecte manier om in contact te komen!


De woongroep Kloosterveenstraat staat open voor mensen die ‘waardevol’ voor en met elkaar willen leven. Gastvrijheid, aandacht én respect voor ieders levenshouding en levensovertuiging. Deze woongroep bestaat inmiddels ruim 12 jaar en heeft 11 lichte en ruime 3 kamer-appartementen. In het 4 verdiepingen tellende appartementencomplex zit de woongroep op de begane grond (6 woningen met een eigen tuin) en de eerste etage (7 woningen met een Frans balkonnetje). De woongemeenschap beschikt over een gemeenschappelijke ruimte, de Oase, met aangrenzend een heerlijke tuin! Regelmatig wordt er gezamenlijk koffie of thee gedronken, gegeten en spelletjes gedaan. (In het complex bevinden zich ook nog koop- en vrije sector woningen die niet bij de woongroep zijn aangesloten.)


Winkelcentrum de Leyweg met een grote diversiteit aan winkels is om de hoek. Iedere week is er markt. In de omgeving zijn verder nog: een stadsdeelkantoor met grote bibliotheek en Theater Dakota. Medisch Centrum Leyweg is ook redelijk dichtbij. Veel groen is óók aanwezig zoals het Zuiderpark en het Melis Stokepark.


Het groepswonen is niet geheel vrijblijvend. De leden van de woongroep worden gevraagd mee te denken over het invullen van activiteiten, dienst te doen tijdens de happy hour en eventueel deel te nemen in het bestuur.


Om in aanmerking te komen voor een woning is er een inkomensgrens voor 1 persoon tussen € 22.700- € 38.035. Voor 2 personen onder de AOW-gerechtigde leeftijd geldt de inkomensgrens van € 30.825- € 38.035 en boven de AOW-gerechtigde leeftijd € 30.800- € 38.035. Huurtoeslag is niet meer van toepassing.


Als u binnen deze categorie valt, bent u van harte welkom om eens kennis te komen maken. Laat het ons weten, dan brengen wij u in contact met de woongroep.

Agenda & bijeenkomsten

24 feb Woonkern De Lier eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
02 mrt Woonkern 's Gravenzande eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
04 mrt Maart 2020 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
bekijk
09 mrt Woonkern Monster eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
10 mrt Woonkern Wateringen eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Facebook
afmelden