sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Kloosterveenstraat

Kloosterveenstraat 113 - Escamp
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Korte kennismaking


De woongroep in de Kloosterveenstraat bestaat ruim 16 jaar. Het is een relatief kleine groep van 13 huishoudens. De groep staat open voor mensen die 'waardevol' voor en met elkaar willen leven. Gastvrijheid, respect én met aandacht voor ieders levenshouding en levensovertuiging. Interreligieus; d.w.z. niet alleen mensen vanuit Christelijke traditie, maar ook vanuit andere religies.

Deze woongemeenschap is lid van het GDO.


Aspirant-leden gezocht!

Woongroep Kloosterveenstraat is opzoek naar aspirant-leden, al komt er nu niet direct een woning vrij. Het gaat om sociale huurwoningen in de hoogste huurcategorie. De woningcorporaties zijn heel strikt op het gebied van passend toewijzen! Check goed of u het passende jaarinkomen heeft .


Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen

Elk van ons heeft een eigen, ruim en licht driekamerappartement, 12 sociale huurwoningen plus 1 vrije sectorwoning van woningbouw vereniging Haag Wonen. Onze 6 parterre woningen hebben een eigen tuin, de andere woningen (7) op de eerste etage hebben een Frans balkon. De woonvoorziening heeft een grote gemeenschappelijke tuin. De netto huur (voor 2023) komt neer op 808,06 euro per maand voor een 1 persoonshuishouden. ( zie Huren en Inkomenseisen voor 2023) Daar komen de maandelijkse servicekosten nog eens bij. Huurtoeslag is niet van toepassing. Huisdieren zijn toegestaan, alleen niet in onze gezamenlijke groepswoning de Oase

Woningen: ruime 3-kamerappartementen (totaal 13).

Gebouw: op de parterre en de eerste etage. De parterrewoningen hebben een tuin, die op de eerste etage een frans balkon. Aan de tuin- en balkonzijde kijken de woningen uit op een autovrijgedeelte. Het project is gerealiseerd op: 1 juli 2006. In het complex zijn ook (huur- en koop) woningen die niet zijn aangesloten bij de woongroep.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en er gelden de hoogste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Een grote tuin, een grote gemeenschappelijke ruimte die rolstoeltoegankelijk is (incl. toilet), een logeerkamer. Een berging voor fietsen en scootmobielen met oplaadmogelijkheid en een centrale hal.

Overig: Lift aanwezig, huisdieren zijn welkom, alleen niet in de gemeenschappelijke ruimtes.


Activiteiten

Eens per week wordt er koffie gedronken in de gemeenschappelijke ruimte, om 10.00 uur op de woensdagen. Eens per 4 weken dragen we op donderdagmiddag samen zorg voor een gezamenlijke lunch. Daarnaast creëren we tijd voor vergaderingen, gesprekken en creativiteit naar behoefte en mogelijkheden. Ons groepshuis en groepstuin wordt door onszelf onderhouden. De taakverdeling wordt elk jaar of vaker indien nodig aangepast.


Ligging en bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Tram 9 en 16 en bus 21, 23, 25 en 37

Winkels: Winkelcentrum Leyweg om de hoek en een wekelijkse marktdag.

Andere voorzieningen: Theater Dakota, Stadsdeelkantoor inclusief grote bibliotheek op loop afstand.

Groen: op loopafstand Zuiderpark - Park ‘de Meent’, Het Melis Stoke- park.

Medische voorzieningen: Ziekenhuis/apotheek/artsen in de buurt, zoals Medisch Centrum Leyweg

Parkeren: Parkeerplaatsen voldoende (betaald)


Toewijzingsprocedure

Mensen die in aanmerking willen komen voor een woning in deze groep, dienen lid te worden van het GDO (groepswonen door ouderen) en tevens ingeschreven te zijn als woningzoekende bij de gemeente Den Haag. Er volgen kennismakingsbezoeken waar algemene informatie betreffende groepswonen wordt gegeven. Daarna volgt een uitgebreidere kennismaking met de woongroep. Op locatie zelf, is het bestuur van de woongroep verder verantwoordelijk voor de kennismaking en het handhaven van de procedure die daar opvolgen.


Vragen?

U kunt contact opnemen met de woongroep, het liefst op maandag tussen 14u tot 16u met een van de bestuursleden, Mw. Sophia de Roo, telefoon 070-3456119.

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Kloosterveenstraat 113
Postcode
2545 LP
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Escamp
Aantal woningen
13
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
HaagWonen
Leeftijdsgrens
> 50 jaar