sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Nieuwe Haven

Zwaardstraat 51 t/m 137 - Scheveningen
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Let op: U kunt zich niet via ons opgeven.

De Nieuwe Haven is geen woongroep! De woningen worden verhuurd door Woningcorporatie Wooninvest. Bent u geïnteresseerd in een appartement in dit seniorencomplex dan kunt u contact opnemen met het klantbureau van Cardia via telefoonnummer 070-8008888 of kijken op de website en uw vraag stellen via de mail, klantbureau@cardia.nl U wordt dan geïnformeerd over de inschrijfcriteria. Voldoet u hieraan dan krijgt u een aanmeldformulier toegestuurd.

Korte kennismaking


Het wooncomplex Nieuwe Haven een complex uit 1999 bevindt zich op de hoek van de Zwaardstraat en de Duinweg in Scheveningen. Net buiten de drukte van Scheveningen maar wel op een “levendige” plek met een ruim winkelaanbod in de directe omgeving. In dit seniorencomplex woont men zelfstandig, er is geen zorgindicatie nodig om hier te komen wonen. Maar is er behoefte aan zorg aan huis dan kan deze door Cardia geleverd worden. Maakt u liever gebruik van een andere zorgverlener dan bent u daar geheel vrij in. De leeftijd van de bewoners varieert grofweg tussen de 55 en 95 jaar. De appartementen worden overwegend bewoond door alleenstaanden maar er wonen ook een aantal echtparen. De bewoners weten elkaar te vinden bij de diverse activiteiten die georganiseerd worden en hechten aan de prettige sfeer in het complex.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Ruime 2 kamerwoningen. De woningen op de etages zijn bereikbaar per lift en hebben hun voordeuren aan een brede galerij.

Gebouw: 43 appartementen verdeeld over 4 woonlagen. De woningen op de begane grond hebben de beschikking over een eigen tuintje, de woningen op de etages hebben een ruim balkon.

Huur: Alle woningen hebben een huurprijs in de sociale huursector. Huurtoeslag is mogelijk. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: De woongroep heeft de beschikking over twee ruime gemeenschappelijke ruimtes. In de ene ruimte wordt twee maal per week koffie geschonken voor bewoners die hier zin in hebben. In de andere, grotere ruimte staat een biljart met bibliotheek en twee fitnessfietsen waar de bewoners gebruik van kunnen maken. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor de maandelijkse bingo en het jaarlijks terugkerende kerstdiner.

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn toegestaan. Ruimte het voor stallen en opladen van scootmobiels. Aparte fietsenberging.

Activiteiten


Er zijn diverse bewoners en vrijwilligers die meehelpen activiteiten te organiseren. Het idee is een activiteitencommissie op te gaan zetten. Op maandag- en vrijdag ochtend wordt er koffie geschonken in de gezamenlijke ontmoetingsruimte. Zodra het weer het toelaat ontmoeten de bewoners elkaar op het terras achter het complex. Ook hier worden met enige regelmaat activiteiten georganiseerd.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 1,11 en bus 22

Winkels: Een ruim winkelaanbod is op loopafstand te vinden in de bekende Keizerstraat. Daarnaast bevinden zich nog 2 grote supermarkten op loopafstand.

Groen: Scheveningse bosjes en het strand liggen op loopafstand.

Medische voorzieningen: Apotheek in de buurt.

Buurtvoorzieningen: Buurt Bibliotheek/stadsdeelkantoor en diverse wijkcentra op loopafstand. Zwembad de Blinkerd op 15 minuten loopafstand.

Parkeren: Het complex beschikt over een eigen parkeerterrein voor zowel bewoners als bezoekers.


Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Zwaardstraat 51 t/m 137
Postcode
2584 TP
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Scheveningen
Aantal woningen
43
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Cardia
Leeftijdsgrens
> 55 jaar

Contactinformatie