Centrum Groepswonen 18 december 2018
Nieuwsbrief december 2018

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Nieuwsbrief december 2018

Hier is alweer onze laatste nieuwsbrief van 2018. In dit eerste jaar van CGW is veel gebeurd en is het Centrum erin geslaagd zich duidelijk te positioneren. We zijn in contact met woningcorporaties en de gemeente om nieuwe locaties te vinden en nieuwe groepen van de grond te krijgen. Ook weten steeds meer mensen ons te vinden. Kortom een inspirerend en bewogen jaar dat veel belooft voor de toekomst.


Wij wensen iedereen een warm en sociaal jaar!

Vanaf 24 december zijn wij 2 weken dicht en staan maandag 7 januari 2019 weer voor u klaar.

Met onze nieuwsbrieven willen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten, onze projecten en geplande bijeenkomsten. U heeft zich hiervoor opgegeven maar mocht u daar geen prijs meer op stellen dan kunt u zich ten allen tijde laten uit schrijven door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Symposium ‘Samen de toekomst in’

Symposium ‘Samen de toekomst in’

Op 8 oktober vond ons symposium ‘Samen de toekomst in’ plaats, dat we samen met Vestia hadden georganiseerd en dat door een bont gezelschap van Haagse politici en gemeenteambtenaren, wooncorporaties, besturen van woongroepen en andere belangstellenden werd bezocht. Op het symposium werd de uitslag van een breed uitgezette enquête gepresenteerd waar een groot aantal mensen enthousiast aan mee hebben gedaan.

lees meer
Haags Gemeenteraad omhelst het groepswonen

Haags Gemeenteraad omhelst het groepswonen

De Haagse gemeenteraad nam op 11 oktober unaniem drie moties aan om het groepswonen in Den Haag te ondersteunen. Het gloedvolle betoog van Terry van der Heide op 26 september in de Commissie Ruimte heeft hier zeker aan meegedragen.


lees meer
Harvest

Harvest

Het gaat nu écht gebeuren! De eerste woningen worden in januari 2019 opgeleverd. De Betrokken Bewoners kwamen in de zomer nog één keer bij elkaar voor een gezellig etentje voordat zij hun nieuwe appartement zullen betrekken. We blijven de groep volgen en houden u op de hoogte.

lees meer
Villa Futura

Villa Futura

Op 11 september werd de tweede workshop met geïnteresseerden gehouden. Een verslag van deze workshop vindt u hier. Een derde workshop zal waarschijnlijk in januari gaan plaatsvinden en aangemelde geïnteresseerden worden hierover geïnformeerd. Ook wordt deze bijeenkomst op onze website aangekondigd.

lees meer
De Vroon

De Vroon

In Vroondaal, een wijk pal achter de duinen, zijn plannen voor een klein appartementengebouw speciaal voor groepswonen met een woon-zorg concept. Op 8 december heeft de eerste bijeenkomst van De Vroon plaatsgevonden. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst. De geïnteresseerden kwamen bijeen om kennis te maken met het concept, de plek, elkaar en het team. Een verslag van deze bijeenkomst is de vinden op de website van De Vroon.


Op zaterdagochtend 26 januari 2019 zal de tweede bijeenkomst van dit project plaatsvinden. De bijeenkomst vindt wederom plaats bij Informatiecentrum Vroondaal, Vroonhoevelaan 2 in Den Haag. De inloop is om 9.30 uur, om 10.00 uur start het programma. U kunt zich inschrijven.

lees meer
Groepswonen op komst in Den Haag

Groepswonen op komst in Den Haag

Samen, maar toch op jezelf

Groepswonen is in opkomst in Den Haag. Het wordt gezien als dé oplossing voor grotestadsproblemen als eenzaam-heid. Het blijkt alleen nog niet eenvoudig om zo'n woongroep op te zetten. Aan woningzoekenden in Haaglanden werd onlangs gevraagd wat ze van groepswonen vinden. 1300 mensen vulden de enquête in. De uitslag was opvallend.

lees meer
Nieuws

Nieuws

Steeds meer mensen willen in een groep of een soortgelijk sociaal verband wonen. Begin september verscheen er een interview met Terry van der Heide in de Posthoorn.


lees meer
Groepswonen voor een ieder toegankelijk

Groepswonen voor een ieder toegankelijk

Van diverse kanten bereikt ons het verzoek om woongroepen te starten voor mensen met een beperking. Centrum Groepswonen wil graag aan deze wens gestalte geven.

lees meer

Agenda & bijeenkomsten

24 feb Woonkern De Lier eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
02 mrt Woonkern 's Gravenzande eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
04 mrt Maart 2020 informatieve bijeenkomst belangstellenden
Tijd: 14.00 - 16.00 uur
bekijk
09 mrt Woonkern Monster eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk
10 mrt Woonkern Wateringen eerste bijeenkomst groepsvorming
Tijd: 16.00 - 18.00 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Facebook
afmelden