sluit
sluit

Nieuwe woongroep locaties

Woongroepen in ontwikkeling

Nieuwe locaties

Centrum Groepswonen heeft op dit moment een aantal nieuwe locaties in ontwikkeling:


Binckhorst

We zijn de mogelijkheid aan het onderzoeken voor het starten van een collectieve woonvorm in de Binckhorst. Het gaat om meer-laagse nieuwbouw in de sociale huur. De Binckhorst is een moderne, creatieve en vernieuwende stadswijk waar mensen wonen en werken. Een gebied van creatieve ondernemers, mensen met nieuwe ideeën en traditionele Haagse bedrijven. De Binckhorst met zijn unieke locatie zo vlak bij het centrum en zijn wat stoerdere uitstaling door de oude havens belooft een energieke plek te worden vol bedrijvigheid en gezelligheid met goede voorzieningen.

Op deze vernieuwende plek past in onze ogen heel goed een nieuwe vorm van collectief wonen. Op dinsdag 30 november 2021 organiseerden we een online bijeenkomst om de mogelijkheden hiervoor te onderzoeken. Het ging om een eerste oriëntatie om te kijken of we het voor elkaar kunnen krijgen een mooie collectieve woonvorm te realiseren in deze wijk.

Inmiddels kunnen wij met u delen dat woningcorporatie Staedion heeft aangegeven, open te staan voor een collectieve woonvorm in hun project Pegasus in de Binckhorst. Als het allemaal lukt, gaat het om sociale huurwoningen. In het volgende nieuwsitem kunt u iets meer lezen over dit project. We zoeken een gemengde groep mensen die een bijdrage gaat levert aan de sociale cohesie in het gehele complex en liefst ook aan de buurt.

Geïnspireerd? En wilt u graag meedenken en een bijdrage leveren aan deze nieuwe collectieve woonvorm? Stuur dan een mailtje naar info@centrumgroepswonen.nl. Leg hierin uit welke bijdrage u zou willen en kunnen leveren.


Plesmanduin

In het voormalige hoofdkantoor van de KLM, in 1938 ontworpen door de vermaarde architect Dirk Roosenburg, wordt een bijzonder wooncomplex ontwikkeld. In het rijksmonument is de verbouwing al ver gevorderd. Samen met de trotse eigenaar Impact Vastgoed werken wij hier aan een nieuwe vorm van groepswonen. Het gaat om studio’s van rond de 30m2 in het hoogste segment van de sociale huur. Deze woningen zijn bedoeld voor zowel jongeren als ouderen. Naast het eigen privé appartement zullen er een aantal faciliteiten worden gedeeld. In de loop van 2022 verwachten wij nieuwe informatie te kunnen delen. Lees meer over dit project in de blog van onze directeur Terry van der Heide.

Indien u interesse heeft in deze groep, kunt u een e-mail sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Inschrijven als geïnteresseerde voor groepswonen in Plesmanduin kan vooralsnog alleen via ons.


De Vroon

Gelegen pal achter de duinen verrijst de lommerrijke wijk Vroondaal.
Op deze bijzondere locatie, in typisch Haagse stijl, wordt inmiddels een appartementencomplex met een fit en vitaal concept gerealiseerd, waar langer thuis wonen vanzelfsprekend is. Een vernieuwend concept van huurappartementen in de vrije sector en collectieve ruimten met zorg en services als toevoeging voor vitaal wonen in deze wijk.

In mei 2021 is gestart met de bouw en deze vordert gestaag. Via de volgende link kunt u meer lezen over de vorderingen van de bouw en zijn de foto's te bekijken. In de loop van 2022 worden belangstellenden uitgenodigd zich in te schrijven op de officiële verhuursite. Hierna zal ook worden gestart met de selectie en het groepsvormingsproces.

Kijk voor meer informatie op onze pagina over De Vroon