sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Plesmanduin een uniek concept voor groepswonen

PUBLICATIEDATUM: 17 september 2019

Plesmanduin een uniek concept voor groepswonen


publicatiedatum: 17 september 2019

Mijn vader vloog bij de KLM.

Mijn vader was avontuurlijk, hield van feestjes en organiseren en zat in de vakbond van de boordwerktuigbouwkundigen. De vakbond vergaderde altijd in het hoofdkantoor van de KLM, toendertijd gehuisvest in Den Haag. Ik weet nog hoe opwindend ik het als klein meisje vond om met mijn vader mee te mogen naar de Plesmanweg.

Mijn vader; die mocht werken in dat prachtige, indrukwekkende gebouw! Dan moest hij wel heel belangrijk en heel bijzonder zijn! De koninklijke trappen, de vorstelijke entree; de hoge ruimtes, de geur die er hing. Alles vond ik even feestelijk, alles vond ik even prachtig en ik weet nog, dat ik dacht; als ik later groot ben wil ik ook in zo’n gebouw werken. En nu, zo’n 50 jaar later, kom ik er weer en ervaar ik opnieuw de magische sfeer van toen.

Hoe fijn is het om mee te mogen werken aan een bijzondere bestemming voor dit prachtige gebouw, dat zoveel sfeer en geschiedenis herbergt. Trotse en enthousiaste eigenaar van het gebouw is Impact Vastgoed, die in lijn met de oorspronkelijke functie van het gebouw , hier een bijzonder concept van wonen, werken en recreëren wil realiseren. Centrum Groepswonen en Impact ontwikkelen samen een uniek concept voor groepswonen in Plesmanduin. Een concept met betaalbare huurwoningen, voor verschillende leeftijdscategorieën.

De ruimtes waar eens de grote Plesman liep, worden nu gemeenschappelijke ruimtes om te koken, te chillen en elkaar te ontmoeten. De ruimtes waar het personeel van de KLM ooit werkte en de lunch gebruikte , zullen over enige tijd weer bestemd worden voor werken en recreëren op een eigentijdse manier. Plesmanduin; een magische woon-, werk- en ontmoetingsplek, die zowel in het verleden als in de toekomst mooie verbindingen tot stand kon en kan brengen.