sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Schermerhage

Schermerstraat 16-96 - Moerwijk
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Let op: U kunt zich niet via ons opgeven.

Schermerhage is geen woongroep! Heeft u interesse in dit seniorencomplex? Bij het vrijkomen van een appartement wordt er door Woonzorg Nederland een advertentie geplaatst op Woonnet Haaglanden. De vrijkomende woningen worden verder ook geplaatst op de website van woonzorg Nederland (www.woonzorg.nl)

Korte kennismaking


Het wooncomplex Schermerhage ligt in de wijk Moerwijk en bestaat uit 38 woningen. Schermerhage bevindt zich in de Schermerstraat in de wijk Moerwijk. Deze straat is in 2020 uitgeroepen tot “liefste straat van Den Haag”. In 2022 bestaat het complex 25 jaar. Bij het betreden van het complex valt meteen de prettige sfeer op en het gebouw oogt vriendelijk en licht. De leeftijd van de bewoners varieert tussen de 61 en 98 jaar. In het complex is een bewonersconsulent werkzaam en is het aanspreekpunt voor alle bewoners.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 3 kamerwoningen (70 m²). Alle woningen zijn rolstoeltoegankelijk en hebben een balkon of tuin.

De woningen op de etages zijn bereikbaar per lift en hebben hun voordeuren aan een brede galerij.

Gebouw: 38 appartementen verdeeld over 3 woonlagen. Zowel aan de voor als aan de achterzijde van het gebouw bevindt zich een tuin die voor alle bewoners toegankelijk is.

Huur: Alle woningen hebben een huurprijs in de sociale huursector. Huurtoeslag is mogelijk. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Er is een ruime gemeenschappelijke ruimte. In deze ruimte staat o.a. een biljarttafel die zeer intensief gebruikt wordt. Daarnaast is er een kleine bibliotheek, een spelletjeskast en een keuken. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde is er een tuin die voor alle bewoners toegankelijk is. Een ruime inpandige fietsenstalling en containerruimte voor het afval hebben ook een plaats in dit complex.

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn toegestaan.

Activiteiten


Er is een actieve bewonerscommissie. Op maandagochtend, woensdagochtend en vrijdagavond vinden er activiteiten plaats in de gemeenschappelijke ruimte zoals koffiedrinken, spelletjes spelen, biljarten. Twee maal per jaar wordt een dagtocht georganiseerd

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 9, 16 en 17.

Winkels: Alle winkels zijn bereikbaar op loopafstand (Betje Wolfstraat)

Groen: Veel openbaar groen en in de nabijheid van het Zuiderpark.

Medische voorzieningen: Haga Ziekenhuis ( Leijenburg), apotheek in de buurt.

Buurtvoorzieningen: Buurt Bibliotheek/stadsdeelkantoor en diverse wijkcentra op loopafstand. Zwembad in Zuiderpark.

Parkeren: Vrij parkeren


Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Schermerstraat 16-96
Postcode
2533 HC
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Moerwijk
Aantal woningen
38
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Woonzorg
Leeftijdsgrens
> 65 jaar

Contactinformatie