sluit
sluit

Symfonie / Naaste Buren

Händellaan 50 - Loosduinen
als u op de rode bolletjes klikt in de foto, krijgt u meer foto's te zien.

Wooncollectief De Symfonie


Hoe wil je wonen?


Privé wonen, in een eigen appartement en ook genieten van een groep “naaste buren”? Buren die graag zo duurzaam mogelijk leven en waar een beroep op gedaan kan worden als dit gewenst is? Is dit een aanlokkelijk idee? Dan is woon collectief De Symfonie in Den Haag misschien wel het antwoord.

De Bethelkerk

De Bethelkerk aan de Mozartlaan in Den Haag stond ooit op de nominatie om gesloopt te worden. Gelukkig heeft de buurtvereniging dit tegen kunnen houden! Een groep betrokkenen heeft vervolgens de koppen bij elkaar gestoken om te brainstormen over een alternatieve bestemming.

Die bestemming was snel gevonden: een mooi nieuw onderkomen voor buurtvereniging Amadeus in combinatie met woningen. De kerngroep bedacht ook meteen dat de Bethelkerk een ideale plek is voor een collectief van bewoners die unaniem gaan voor duurzaam en sociaal wonen. 

Twee kerklofts, tien nieuwbouw appartementen inclusief een activiteitencentrum in de oude Bethelkerk aan de Mozartlaan in Den Haag worden medio 2023 opgeleverd. Deze koopwoningen variëren in grootte van 68 -117 m2 en zullen qua prijzen marktconform worden aangeboden door de projectontwikkelaar.

De Symfonie


Stichting De Symfonie is een wooncollectief, met een aantal actieve bestuurs- en werkgroep leden. Allen hebben de wens om bewoner te gaan worden van dit bijzondere complex (uitsluitend koop) en gezamenlijk zorg te dragen voor gebouw en tuin. Als divers samengestelde groep willen ze vooral goede buren zijn voor elkaar, met ieder een eigen woning en een eigen voordeur. De gezamenlijke ruimtes, tuin en parkeerplaatsen worden gedeeld.

Het collectief heeft het eerste recht van koop voor de woningen, juridisch vastgelegd met de projectontwikkelaar. De groep bestaat uit singles en stellen van verschillende leeftijden.

Bouwvergunning


Een aantal jaren, plannen en groepssamenstellingen verder begint het Wooncollectief de Symfonie nu vaste vorm te krijgen. Er is een stichting opgericht, de bouwtekeningen voor het buurtcentrum en de twaalf woningen zijn klaar, er is een groep geïnteresseerde kopers en de gemeente heeft de bouwvergunning afgeven.

Het fundament is stevig


Dat collectief is sinds de start nauw betrokken bij de bouwplannen en de juridische en financiële vormgeving van het project. Omdat het collectief voornamelijk uit leken bestaat, wordt er waar nodig advies gevraagd aan een professionele adviseur, deskundigen uit het eigen netwerk, aan bestaande wooncollectieven en organisaties zoals het Centrum voor Groepswonen Den Haag. Om de kosten hiervan te dekken heeft de gemeente Den Haag in 2018 een subsidie verleend en de provincie Zuid Holland in 2022.

Interesse?


Zoals wel vaker het geval is bij dergelijke projecten duurt de realisatie langer dan gepland en zijn de kosten hoger dan begroot.

Hierdoor zijn een paar deelnemers helaas uitgestapt. Ben jij op zoek naar een koopappartement en wil je ook duurzaam wonen in een collectief, waarbij de bewoners omzien naar elkaar? En ben je bereid je actief in te zetten om dit te realiseren?

Meld je dan aan voor onze lijst van geïnteresseerden via symfonie@wonenindesymfonie.nl

Kijk op de website voor meer informatie https://wonenindesymfonie.nl/

Of op de facebookpagina van de Symfonie https://www.facebook.com/wooncollectiefdesymfonie

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Händellaan 50
Postcode
2555 WE
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Loosduinen
Aantal woningen
12
Aantal beschikbaar
geen
Leeftijdsgrens
Geen

Contactinformatie