Centrum Groepswonen 28 april 2022
Nieuwsbrief april 2022

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Nieuwsbrief april 2022

‘Wat zijn de kansen voor collectieve woonvormen in Loosduinen?’

Steeds meer ouderen maar ook jongeren hebben interesse in collectieve woonvormen waar bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte met elkaar wordt gedeeld. Dat blijkt uit het advies “Droom Durf Doe: Kansen voor collectieve woonvormen in Den Haag” dat Centrum Groepswonen heeft uitgebracht.

Naar aanleiding van dit advies organiseerde Centrum Groepswonen samen met Stadsdeeldirecteur Mustapha el Boumeshouli de inspiratiemiddag ‘Collectieve woonvormen in Loosduinen’ in Villa Ockenburgh. In de middag spraken onder leiding van dagvoorzitter Gabrielle Verbeek tal van betrokkenen, bestuurders en experts van Rijksoverheid, Gemeente Den Haag, vastgoedontwikkelaars, zorgorganisaties en natuurlijk (toekomstige) bewoners over kansen en oplossingen. Een betrokken wethouder Kavita Parbhudayal hield een warm pleidooi voor de realisatie van meer collectieve woonvormen.

De komende tijd gaat Centrum Groepswonen samen met stadsdeel Loosduinen aan de slag met diverse vastgoedeigenaren. Na de zomer zullen de resultaten hiervan worden gepresenteerd.

Het team van Centrum Groepswonen.

Met deze nieuwsbrieven houden we u op de hoogte van onze activiteiten, onze projecten en geplande bijeenkomsten. U heeft zich hiervoor opgegeven, mocht u daar geen prijs meer op stellen dan kunt u zich altijd laten uitschrijven door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Geslaagde inspiratiemiddag kansen voor collectieve woonvormen

Geslaagde inspiratiemiddag kansen voor collectieve woonvormen

Op maandag 7 maart organiseerden Centrum Groepswonen samen met Stadsdeel Loosduinen een inspiratiemiddag, 'kansen voor collectieve woonvormen in Den Haag'.

lees meer
Centrum Groepswonen De Film

Centrum Groepswonen De Film

Bekijk deze korte film over gemeenschappelijk wonen/ groepswonen in Den Haag. Verschillende groepen passeren de revue.

lees meer
Pegasus

Pegasus

We onderzoeken de mogelijkheden van een collectieve woonvorm in sociale huur wooncomplex Pegasus in de Binckhorst. Heeft u een passend inkomen en wilt u meedenken en kennismaken met andere geïnteresseerden? Geef u dan op voor de live bijeenkomst van dinsdagavond 3 mei!

lees meer
Renate de Visser:

Renate de Visser: "Wij zijn er voor elkaar."

In de rubriek 'Uitgelicht' zetten we steeds een andere woongroep in de spotlight. Dit keer woongroep Anna Paulowna:

’Vanuit interesse in mensen en de wens contact met hen te houden, was ik vrij vlug voor het 'groepswonen', zegt Renate. ‘’Echter met behoud van privacy, welke dan ook in de ‘Anna Paulowna’ hoog in het vaandel staat.”

lees meer
Gemeenschappelijk Wonen Dag 2022

Gemeenschappelijk Wonen Dag 2022

Op zaterdag 21 mei vindt weer de Europese Gemeenschappelijk Wonen Dag plaats. Woongroepen: Kloosterveenstraat, Nolenshoek, Toermalijn, Van Speijk en Ypenburg openen die dag hun deuren en zijn tevens opzoek naar aspirant-leden. Verder opent ook woongroep de Sierkan die dag haar deuren. Mocht u interesse hebben is dit uw kans om een kijkje te nemen en kennis te maken met deze woongroepen!

lees meer

Agenda & bijeenkomsten

05 okt Oktober 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
05 okt Westland (hernieuwde) kennismaking groepswonen Monster /'s Gravenzande
Tijd: 16.00 - 17.30 uur
bekijk
05 okt Westland (Honselersdijk) informatieavond groepswonen
Tijd: 19.00 - 20.30 uur
bekijk
10 okt Westland (Maasdijk) informatieavond groepswonen
Tijd: 19.00 - 20.30 uur
bekijk
02 nov November 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Facebook
afmelden