sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Artikel in AD van 2 november 2022: "Woongroep is hard nodig"

PUBLICATIEDATUM: 03 november 2022

Artikel in AD van 2 november 2022: "Woongroep is hard nodig"


publicatiedatum: 03 november 2022

Plan voor woongroep senioren in Kwintsheul moet slagen: "Nood wordt steeds hoger"

Gister, dinsdag 2 november 2022, verscheen er een artikel in het AD om de noodzaak voor een woongroep in Kwintsheul te bepleiten.

Jarenlang is Ronald Verkade er samen met architect René Hoek al mee bezig om een appartementencomplex te realiseren op de locatie van Verkade Klimaat aan de Kerkstraat in Kwintsheul, maar het lukte nog niet om de handen op elkaar te krijgen met de gemeente.

Na opnieuw overleg en rekenen en tekenen door Hoek en Verkade kan het aangepaste plan nu ingediend worden. Het aangepaste plan zal een woongroep huisvesten. Centrum Groepswonen en de Seniorenraad juichen deze nieuwe ontwikkeling van harte toe! Ook gemeente Westland draagt het groepswonen een warm hart toe. Zij huren sinds 2019 Centrum Groepswonen in om het groepswonen in Westland te stimuleren en ondersteunen.

“We zijn nu volop bezig om te kijken of we handen en voeten kunnen geven aan dit project”, vult architect Hoek aan. “Er moet nog heel wat gebeuren en de gemeente moet goedkeuring geven, maar we passen nu het plan aan zodat het zowel financieel als functioneel haalbaar is.”

Ondernemer Ronald Verkade wil nog niet te vroeg juichen, maar hij heeft er toch weer hoop op dat zijn langgekoesterde wens van een appartementencomplex op de plek van zijn oude pand dat hij nu verhuurt alsnog in vervulling kan gaan. “We zitten nu samen met mensen van de gemeente op het goede spoor”, stelt hij.

Het plan voor groepswonen voor ouderen in Kwintsheul klinkt de Seniorenraad Westland als muziek in de oren. “De nood wordt steeds hoger, dus dit is hard nodig", zegt voorzitter Anneke van Vliet. “Ik hoop dat er volgende week veel mensen komen die geïnteresseerd zijn.”

De bijeenkomst is op woensdag 9 november van 16.00 tot maximaal 18.00 uur in het gemeentekantoor Laan van de Glazenstad in Naaldwijk. Inloop vanaf 15.30 uur.

Opgeven voor deze bijeenkomst kan hier.

Het hele artikel lezen? Kijk op de pagina van het AD.