sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Technologie voor Thuis

Informatie - Advies - Ontwikkeling

Technologie voor thuis


Technologie kan ouderen helpen om zelfredzaam te blijven én om contact te houden met de eigen omgeving (familie, vrienden, buren, mantelzorgers, huisarts). Denk aan slimme hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, senioren tablet, persoonlijke alarmering, sociale- en huishoud robots of sensoren in huis die uw leefpatroon meten.


Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de iZi-ervaarwoning. In dit 3 kamer appartement op de Steenhouwersgaarde in Den Haag, staan ruim 90 slimme oplossingen die het leven van ouderen prettiger en makkelijker kunnen maken. Denk bv. aan sensoren in huis die het leefpatroon meten, sociale- en zorgrobots, seniorentablets of personen alarmering.

Kijk voor andere filmpjes en meer informatie op de website technologie voor thuis.

Op deze website wordt ook de mogelijkheid gegeven om producten uit te proberen of mee te doen aan een testpanel. Ook worden er tips gegeven om aan slimme hulpmiddelen te komen.


In het iZi Livinglab testen inwoners samen met technologieontwikkelaars of (nieuwe) toepassingen goed werken en of ze aansluiten bij hun behoeften. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de verbetering en doorontwikkeling van toepassingen.


iZi is een initiatief van gemeente Den Haag binnen het programma Gezond Lang Thuis. Kijk voor meer informatie op http://www.denhaag.nl/gezondlangthuis