sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Technologie voor Thuis

Informatie - Advies - Ontwikkeling

Technologie voor thuis


Technologie kan ouderen helpen om zelfredzaam te blijven én om contact te houden met de eigen omgeving (familie, vrienden, buren, mantelzorgers, huisarts). Denk aan slimme hulpmiddelen zoals een digitale deurspion, senioren tablet, persoonlijke alarmering, sociale- en huishoud robots of sensoren in huis die uw leefpatroon meten.

iZi- ervaarwonig en livinglab


Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de iZi-ervaarwoning. In dit 3 kamer appartement op de Steenhouwersgaarde in Den Haag, staan ruim 90 slimme oplossingen die het leven van ouderen prettiger en makkelijker kunnen maken. Denk bv. aan sensoren in huis die het leefpatroon meten, sociale- en zorgrobots, seniorentablets of personen alarmering.

In het iZi Livinglab testen inwoners samen met technologieontwikkelaars of (nieuwe) toepassingen goed werken en of ze aansluiten bij hun behoeften. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de verbetering en doorontwikkeling van toepassingen.

Website Technologie voor Thuis


Kijk voor meer informatie op de website Technologie voor Thuis.

Hier vindt u ook een lijst van verschillende toepassingen die inmiddels op de markt zijn verschenen. Ook zijn er persoonlijke verhalen te lezen van verschillende ambassadeurs.

Hulpmiddelen testen via de Technotheek


Techniek kan helpen bij zelfredzaamheid thuis. Maar welke techniek past bij jou? Probeer het bij de Technotheek.

Bij de Technotheek kun je sociale technologische producten bekijken. Heb je een hulpvraag of wil je weten of een product voor jou uitkomst biedt? Dan gaat een medewerker graag met je in gesprek. Samen wordt er gekeken welk product geschikt is.

Stadsgesprek


De gemeente Den Haag biedt de mogelijkheid om in klein comité het gesprek over technologie aan te gaan in zogenaamde stadsgesprekken. Meer weten en een afspraak maken? Kijk op agenda van Technologie voor Thuis.


Technologie voor THuis en iZi zijn een initiatieven van gemeente Den Haag binnen het programma Gezond Lang Thuis. Kijk voor meer informatie op http://www.denhaag.nl/gezondlangthuis