sluit
sluit

Betrokken Bewoners en tuingroep maken Lusthof aan Oude Haagweg

PUBLICATIEDATUM: 01 juli 2019

Betrokken Bewoners en tuingroep maken Lusthof aan Oude Haagweg


publicatiedatum: 01 juli 2019

Fotograaf: Annemieke Baert

Twee jaar geleden is er door Van der Vorm Vastgoed uit Rotterdam een begin gemaakt met de bouw van een appartementencomplex aan de Oude Haagweg in Den Haag. Het complex is opgeleverd met een grote gemeenschappelijkemoestuin . Kaal en vol afval deze winter, maar nu groen en idyllisch.

In de tuin staan een grote kas en een schuur. Tussen twee bomen hebben leden van de tuingroep een enorme picknicktafel gemaakt. Geschikt om samen aan te eten, koffie te drinken, te borrelen of zomaar aan te zitten. Onlangs is de tuin feestelijk geopend.

Trees Verduyn is de coördinator van de tuingroep en bovendien lid van een groep mensen die in Harvest een vorm van groepswonen willen realiseren: de Betrokken Bewoners. De Betrokken bewoners proberen vorm te geven aan de sociale kant van het project. Ervoor elkaar zijn, samen activiteiten organiseren zonder daarvoor een formele organisatievorm te hebben. Zij worden daarin ondersteund door Centrum Groepswonen.

Op 26 juni 2019 werd er een mooi stuk in de Haagse Tijden geplaatst over deze groep mensen, die samen met de tuingroep een lusthof hebben gemaakt aan de Oude Haagweg. Druk op het onderstaande document en lees meer.

Persbericht redactioneel Haagse Tijden 26 juni 2019 .jpg

Harvest