sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Co-living voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking

PUBLICATIEDATUM: 25 februari 2019

Co-living voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking


publicatiedatum: 25 februari 2019

Bij RTV Discus was in de afgelopen uitzending van ‘Zaterdag Live’ Karlijn van Hulst te gast.

Karlijn is een intelligente jonge vrouw, die toen zij een tiener was te horen heeft gekregen, dat ze een slopende spierziekte heeft. Inmiddels zit ze in een rolstoel maar kan zich zelf uitstekend redden. Dat zal echter de komende jaren gaan veranderen en het vooruitzicht is, dat ze steeds meer hulp van anderen nodig zal hebben.

Karlijn zou het liefst, met gelijkgestemden, in een woongroep willen wonen , waar een zorgcoöperatie aan verbonden is.Een zorgcoöperatie is een nieuw fenomeen, waarvan de essentie is, dat de leden van de coöperatie zelf de regie over hun zorg in handen hebben en dat zij zelf kunnen kiezen wie zij aan ‘hun bed willen hebben’.

Centrum Groepswonen en Voorall , willen Karlijn graag helpen met het realiseren van deze droom. Dat kunnen wij echter niet alleen. Kent u mensen, die net als Karlijn, een lichamelijke beperking hebben en graag in een woongroep willen wonen? Heeft u een geschikt pand of wilt u op een andere manier dit mooie initiatief ondersteunen? Laat het ons weten!

In ieder geval zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Eind april of begin mei wordt er een bijeenkomst gehouden, waarbij Karlijn haar plannen voor de toekomstige woongroep zal toelichten.

Meer informatie vind u te zijner tijd op onze website.