sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Een warme Kerst

PUBLICATIEDATUM: 17 december 2019

Een warme Kerst


publicatiedatum: 17 december 2019

Als je door de stad loopt en de talloze advertenties ziet met veel stralende mooie mensen rondom een goed gevulde tafel vergeet je bijna dat er nog steeds veel mensen zijn, die hier verdrietig van worden, die geen warme Kerst hebben. Die ergens alleen wonen en niemand hebben die naar hen omkijkt.

Eenzaamheid: het is een groot probleem. In onze tijd van de vele sociale media is het makkelijker om contact te krijgen met iemand in Australië, dan met iemand uit je eigen straat.

Er zijn in Den Haag veel initiatieven om mensen uit hun sociale isolement te halen, vooral met Kerst. Er worden kerstdiners voor ouderen georganiseerd, kerstbomen gebracht naar alleenstaande dames, kaartenacties op touw gezet. Bedoeld om mensen een dag, een middag of een avond wat gezelligheid te bieden. En misschien nog meer om de initiatiefnemers een fijn gevoel te geven. Bestrijden van eenzaamheid; het jezelf verbinden met andere mensen; waar kan dat beter dan in een woongroep?

In een woongroep is er veel gezelligheid terwijl er niets verplicht is, ook met Kerst.

In één woongroep woont een gepensioneerde slager, die al een week voor Kerst bezig is met het voorbereiden van het kerstdiner voor de hele groep.

In een andere woongroep wordt op tweede kerstdag spontaan met iedereen een maaltijd van de restjes samengesteld.

Veel mensen hebben wij al aan een plek in een woongroep geholpen, en nog meer mensen hebben aangegeven graag in een woongroep te willen wonen.

Centrum Groepswonen is hard bezig met het realiseren van meer nieuwe woongroepen. Veel enthousiaste samenwerkingspartners hebben we al gevonden. Maar meer mensen met meer locaties zijn nodig.

Voelt u zich aangesproken? Neem contact met ons op en laten we zo samen zorgen dat volgend jaar nog meer mensen van een warme Kerst kunnen genieten.

Fijne dagen!