sluit
sluit
Woongroep starten in Zuid-Holland? Provincie Zuid-Holland heeft een mooie subsidieregeling. Meer weten over deze regeling? Klik hier

Emmaus Prinsegracht

Prinsegracht 36 - Centrum
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Let op: Deze woongroep heeft een eigen toelatingsprocedure.

Korte Kennismaking


Emmaus is een woon- en werkgemeenschap. Er wonen en werken 6 á 7 mensen in een oud pand aan de Prinsegracht in Den Haag. Het werk bestaat voornamelijk uit het ophalen en verkopen van welvaartsresten. Met de opbrengst van deze verkoop wordt in hun eigen levensonderhoud voorzien en is men onafhankelijk van subsidies van de overheid. Ieder lid van de gemeenschap krijgt kost, inwoning en zakgeld. De groep is gevarieerd. Naast de vaste bewoners wonen er mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben. Een team van enthousiaste vrijwilligers helpt mee met het sorteren en verkopen van de welvaartsresten.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen

Iedere bewoner heeft een eigen kamer. Sanitair en keuken worden gedeeld. In het pand bevindt zich op de begane grond de winkel die donderdagavond en zaterdag tussen 11.00-13.00 voor het publiek geopend is, waar de uitgezochte welvaartsresten worden verkocht. Ook is er een gemeenschappelijke tuin.

Activiteiten


De belangrijkste activiteit is het samen werken aan het ophalen en sorteren van welvaarts resten of werken aan huishoudelijke taken. Verder wordt er samen gegeten en spelletjes gedaan.

Gezocht


Ook genoeg van leven in overdadige luxe ten koste van de rest van de wereld? Wil jij je rijk voelen door samen te werken aan een betere toekomst voor iedereen? Ben jij sterk genoeg om anderen te begeleiden? Kies dan voor Emmaus!

Emmaus is op zoek naar mensen die voor langere tijd in haar woon- en werkgemeenschap willen meedraaien en ondersteunen. Interesse? Voor sommige bewoners is Emmaus een levensinvulling, anderen vertrekken na verloop van tijd. Mensen die in de woon- en werkgemeenschap willen leven melden zichzelf aan. Na een kennismakingsgesprek en een proeftijd wordt besloten of degene kan blijven. Mensen met een zware verslavingsproblematiek of een grote behoefte aan professionele ondersteuning kunnen helaas bij Emmaus Prinsegracht niet terecht. Alle bewoners werken mee en nemen deel aan groepsactiviteiten. Het huishouden wordt gezamenlijk gevoerd en milieubewustzijn is een belangrijk uitgangspunt is. Een aantal bewoners is als werknemer in dienst van de stichting.

Vrijwilligers


Emmaus is altijd op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken. Vrijwilligers bieden een deel van hun tijd en energie aan om de doelstelling van Emmaus te ondersteunen. Zij vinden tegelijkertijd een zinvolle bezigheid en een gelegenheid voor ontmoeting en gezelligheid. De werkzaamheden die ze verrichten zijn zeer divers; onder andere het sorteren van binnengekomen goederen, opruimen en inrichten van de winkels, de verkoop, onderhoudswerkzaamheden aan gebouw en terrein.Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Prinsegracht 36
Postcode
2512 GA
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
7
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Emmaus Nederland
Leeftijdsgrens
Geen

Contactinformatie