sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Excursie Den Bosch

PUBLICATIEDATUM: 13 april 2023

Excursie Den Bosch


publicatiedatum: 13 april 2023

Het zat al langer in de pijplijn maar eind maart gingen we met alle collega's op excursie om twee bijzondere gemeenschappelijk wonen projecten te bezoeken in Den Bosch.

Ons bezoek begon in het prachtige "Oosterburen". Een woongemeenschap voor 45 plussers met 11 koop en 3 huurwoningen, gelegen nabij de Oosterplas in Den Bosch. Twee bouwlagen gelegen rondom een mooie binnentuin. Het gebouw is een CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) project.

Het is in een dergelijk project bijzonder dat er ook huurwoningen zijn gerealiseerd. Dit is gerealiseerd doordat de groep bij de aannemerselectie de aankoop en verhuur van de huurwoningen als voorwaarde voor toekenning had opgenomen. De aanbesteding was hierdoor iets lastiger maar hierdoor kon wel de gehele groep met elkaar gaan wonen.

De groep is zowel naar elkaar als naar buiten/ de buurt gericht. We werden warm onthaald met koffie en taart en kregen een uitgebreide uitleg en rondleiding.

Meer lezen over Oosterburen? Klik hier.

Na dit geslaagde bezoek gingen we door naar de Boschgaard. Boschgaard is een collectief woonproject in Den Bosch dat pioniert op het gebied van duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid. Hier worden 19 sociale huurwoningen gerealiseerd met een wijkcentrum en gemeenschappelijke tuin. De woongemeenschap zal het pand na realisatie zelf beheren en is nu zelf druk bezig met de bouw en afbouw en doet dit zoveel mogelijk met hergebruikte materialen.

Wij zijn heel trots dat we een bijdrage hebben mogen leveren aan dit bijzondere project door mee te klussen. Ons team heeft appartement 6 in de primer gezet zodat de leemstuc die hierna aangebracht wordt goed blijft zitten. Gelukkig waren er op de bouwplaats bouwhelmen en overals aanwezig.

Meer lezen over Boschgaard? Klik hier.