sluit
sluit

Excursie Knarrenhof

PUBLICATIEDATUM: 27 juni 2024

Excursie Knarrenhof


publicatiedatum: 27 juni 2024

Op uitnodiging van Stichting Knarrenhof organiseerde Centrum Groepswonen een excursie naar twee verschillende Knarrenhof-projecten. Zo vertrok er woensdag 26 juni een brede delegatie uit Den Haag (gemeente, woningcorporaties, welzijnsorganisaties), Centrum Groepswonen, GDO en senioren om de Knarrenhof initiatieven in Gouda en Zeewolde te bekijken.

In de eerste Knarrenhof die werd bezocht, de Groene Hof in Gouda, zijn ouderen eigenaar van hun woning. Gemeente Gouda is enthousiast en biedt zelfs ruimte voor een tweede locatie. Er zijn veel gezamenlijke ruimten waaronder een mooie tuin en kluskamer. Een prettige manier van samen wonen. En het laat zien hoe wonen en zorg voor elkaar goed samengaan.

De Groene Hof in Gouda

In Zeewolde wist men in ruim 3 jaar een Knarrenhof, de Molenhof, te realiseren met 16 koopwoningen en 7 huurwoningen dankzij inbreng van corporatie Woonpalet. Een mooi voorbeeld waarbij ook sociale huurwoningen onderdeel uitmaken van een Knarrenhof. De woningen zijn betaalbaar en de prijzen liggen gemiddeld lager dan soortgelijke woningen in de markt.

Ook in Den Haag wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor een Knarrenhof als onderdeel van ons Stimuleringsplan Innovatieve Woonvormen. Gezamenlijk is er veel inspiratie opgedaan!

De Molenhof in Zeewolde