sluit
sluit

Geslaagde inspiratiemiddag "Succes vieren en succes delen"

PUBLICATIEDATUM: 31 oktober 2023

Geslaagde inspiratiemiddag "Succes vieren en succes delen"


publicatiedatum: 31 oktober 2023

Op woensdagmiddag 25 oktober organiseerden we weer een inspiratiemiddag voor woongroepen. Er waren mensen uit 10 verschillende woongroepen aanwezig.

Gert-Jan Aleman opende met een aantal persoonlijke voorbeelden van successen die gedeeld werden en daarna zich verder verspreidden over andere organisaties. Het delen van iets wat als een klein succes begint, kan zo een grote impact hebben. Het breidt zich als een olievlek uit, juist doordat er echte verbindingen gemaakt worden.

Bart Landstra nam ons mee in de wereld van geweldloze/verbindende communicatie. Na een bluesy introductie op zijn mondharmonica gingen we van start. Eerst een situatie voor de geest halen van iemand die ons geërgerd heeft “WAARNEMING”. Daarna van “GEVOEL” naar “BEHOEFTE”. Om zo uiteindelijk uit te komen bij het “VERZOEK”. Deze route kan zowel in je innerlijk als in de dialoog met de ander bewandeld worden.

Mooie input en voorbeelden vanuit de woongroepen over situaties die niet lekker lopen. Bart gaf goede suggesties hoe je dan verbindend zou kunnen reageren.

Na de pauze kwamen de bedankbonnen aan bod: Wie wil je bedanken, Waarom wil je degenen bedanken en Waarom waardeer je wat de ander doet?. We hebben ze geschreven voor elkaar en een aantal ook daadwerkelijk voorgelezen en gegeven.

Afsluitend hebben we met elkaar geborreld en nagepraat. Al met al een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.