sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Geslaagde inspiratiemiddag Werken aan Woonplezier

PUBLICATIEDATUM: 02 mei 2023

Geslaagde inspiratiemiddag Werken aan Woonplezier


publicatiedatum: 02 mei 2023

Inspiratiemiddag Woonplezier


Naar aanleiding van vragen uit verschillende woongroepen organiseerde Centrum Groepswonen op donderdagmiddag 20 april 2023 een inspiratiebijeenkomst voor woongroepen met het thema 'Werken aan Woonplezier’.

Marja van den Sigtenhorst en Aty Jansen, onderdeel van het EHBO (eerste hulp bij ongenoegen)- team van de LVGO gaven verschillende presentaties en een workshop naar aanleiding van dit thema.

Hoe houd je het leuk samen?

Woongroep als sociaal systeem, dynamisch, beweging, wederzijdse beïnvloeding. De woongroep is als een organisme. Soms verandert de groep en dan moet je zelf mee veranderen. Meegaan/meebewegen, maar ook uitspreken en het gesprek aangaan. Communicatie is heel erg belangrijk. Er werden verschillende methodes aangeboden om geweldloos te communiceren.

Er werd in groepjes gewerkt waar verschillende woongroepen in vertegenwoordigd waren. Binnen deze kleine groepjes is geoefend met verschillende gesprekstechnieken. Ook werd er per groepje een zelfgekozen onderwerp diepgaander besproken.

De onderlinge uitwisseling was zeer waardevol en we kregen veel enthousiaste reacties. Mede dankzij de lekkere hapjes en drankjes bij de Utopie.

Al met al een geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar.