sluit
sluit

Groene Mient

Mient 352 - Vruchtenbuurt
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Let op: Deze groep heeft een eigen toelatingsprocedure.

U kunt zich niet via ons opgeven

Veel informatie is op hun website te vinden. http://www.groenemient.nl/

Korte kennismaking


Groen dorp in de grote stad

De Groene Mient is een bewonersinitiatief van een bijzonder sociaal en ecologisch woonproject voor jong en oud. Het ontwerp van dit woonproject heeft in februari 2018 een eervolle vermelding ontvangen van de Haagse architectuurprijs, de ‘Nieuwe Berlagevlag’. Uit het juryrapport:

“De eigenzinnigheid van Groene Mient spreekt de jury aan: “De hoge kwaliteit van het wonen die hier is gerealiseerd binnen een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is ongekend. Ondanks alle verschillende wensen van de 33 opdrachtgevers is er een prachtig harmonieus geheel ontstaan met een verassend en sterk beeld. De materialisatie en de details zijn gedurfd en tegelijkertijd zeer zorgvuldig ingezet. Het niet maken van tuintjes met schuttingen, maar juist een collectieve buitenruimte leidt tot een niet Nederlandse ruimtelijke kwaliteit die de alomtegenwoordige tuttigheid met verve overstijgt. De woningen zijn uiterst duurzaam gebouwd.”

De Groene Mient kent geen wachtlijst. Mochten er woningen te koop worden aangeboden dan wordt dat via de site kenbaar gemaakt.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Er zijn 33 grote- en kleinere woningen, alle koop.

Gemeenschappelijke ruimtes: De woningen kijken uit op een grote binnentuin met een moestuin, kippenhok en een speelplek voor de kinderen. En sinds de zomer van 2018 een mooie gemeenschappelijke ruimte (vanwege de ovale vorm al snel ‘het ei’ genoemd) die samen met de bewoners is gebouwd. Voor de bouw werden hoofdzakelijk ecologische en recyclede materialen (oa van de school die eerder op dit terrein stond) gebruikt.

Overig: Op de Groene Mient staat een elektrische deelauto van Buurauto die door de bewoners gebruikt wordt.

Het regenwater wordt van de daken opgevangen en naar de tuin geleid waar het weg kan zakken in de wadies, begroeide greppels. De wadi’s zorgen ervoor dat het regenwater zo wordt behouden.

De woningen hebben geen gasaansluiting en hebben drie verschillende duurzame energiesystemen: warmtepomp met warmtekoude-opslag, zonneboiler of elektrische verwarming. De groep gaat binnenkort ook experimenteren met een Smart Grid waarbij er onderling stroom van de zonnepanelen aan elkaar geleverd kan worden.

Activiteiten


Er zijn verschillende werkgroepen actief zoals bv de tuingroep die in het najaar van 2018 honderden bollen en struiken in de grond hebben gezet. De werkgroep Welkom zorgde daarbij voor de versnaperingen.

Regelmatig worden er op de zaterdagen rondleidingen gegeven. Voor meer informatie zie de website www.groenemient.nl

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: bus 21 en tram 2, 3

Groen: bosjes van Pex

Sport : diverse sportvelden, alsmede een zwembad op fietsopstand

Medische Voorzieningen: artsen in de buurt incl. apotheek en fysiotherapie. Ziekenhuis per OV

Diversen: stadsboerderij de Gagelhoeve met schooltuinen

Winkels: Appelstraat en Vlierboomstraat. Iets verder het winkelcentrum De Savornin Lohmanplein.

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Mient 352
Postcode
2564 LA
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Vruchtenbuurt
Aantal woningen
33
Aantal beschikbaar
geen
Leeftijdsgrens
Geen

Contactinformatie