sluit
sluit
Europese GemeenschapppelijkWonenDag zaterdag 18 mei 2024. Komt u ook? Lees hier meer

Grote Pyr

Waldeck Pyrmontkade 116 - Rond de Energie Centrale
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Let op: Deze groep heeft een eigen toelatingsprocedure.

U kunt zich niet via ons opgeven.

Momenteel zijn er geen wooneenheden en bedrijfsruimtes beschikbaar en deze komen ook maar heel sporadisch beschikbaar. Daarbij heeft de groep al voldoende geïnteresseerden. Contact opnemen heeft daarom geen zin.

Korte kennismaking


Dit monumentale pand werd in 1907 gebouwd en in gebruik genomen als HBS, de Hoogere Burgerschool. Later heeft het pand nog dienst gedaan als meisjesschool en als MEAO. Ook de GG&GD heeft in de gymzaal spreekuur gehouden. Vele Hagenaars hebben hier destijds hun inentingen kunnen halen. Nadat besloten werd in 2001 de Blauwe Aanslag te slopen kregen de bewoners en bedrijven van deze woon-en werkgemeenschap het aanbod om het pand aan de Waldeck Pyrmontkade te kopen. Waldeck-Pyrmont was een vorstendom in het huidige Duitsland tot 1918. Nu wonen en werken hier mensen die zich als “vorsten” in dit pand voelen. Er wonen zo’n 50 mensen van 0 tot achter in de 50 jaar. De vereniging de Grote Pyr stuurt de stichting aan die verantwoordelijk is voor het beheer van het gebouw. Alle gebruikers van het gebouw worden geacht hun steentje bij te dragen aan het onderhoud van het gebouw. Tijdens de maandelijks vergaderingen worden beslissingen genomen over het onderhoud, de organisatie, de verbouwingen en de toewijzing van beschikbare ruimtes. Er zijn in totaal 5 woongroepen gevestigd. Sommige bewoners delen een keuken en badkamer maar er zijn ook wooneenheden die hun eigen voorzieningen hebben. In het gebouw is een van de klaslokalen nog in tact gehouden als herinnering aan de school. De oude gymzaal wordt gebruikt als ruimte voor o.a dans(lessen) en kinderfeestjes. Maar ook andere ruimtes kunnen door buitenstaanders afgehuurd worden voor lezingen, bijeenkomsten of workshops.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: In totaal zijn er 20 wooneenheden, allemaal verschillend van grootte

Gebouw: Het gebouw bestaat uit 4 woonlagen, op de begane grond zijn diverse bedrijven gevestigd. Via o.a een monumentaal trappenhuis zijn de etages bereikbaar. Er is geen lift aanwezig.

Huur: De huren van de wooneenheden zijn gebaseerd op het aantal vierkante meters. Huurtoeslag is niet mogelijk.

Gemeenschappelijke ruimtes: In het pand bevinden zich diverse woon-eetkeukens

Overig: Op de binnenplaats is ruimte voor het stallen van fietsen

Activiteiten


Binnen het gebouw worden diverse activiteiten georganiseerd. Zowel bewoners als buitenstaanders kunnen deelnemen aan deze activiteiten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diverse soorten danslessen, workshops. Zie voor meer informatie op de website bij activiteiten

https://grotepyr.nl/activiteiten/

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: tram 3, 16 en 34

Winkels: Diverse winkelstraten in de directe nabijheid

Groen: Park de Verademing in het Energiekwartier, hier kunnen ook diverse sporten beoefend worden.

Medische voorzieningen: Medisch Centrum Haaglanden op zo’n 500 meter afstand

Parkeren: Betaald parkeren

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Waldeck Pyrmontkade 116
Postcode
2518 JR
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Rond de Energie Centrale
Aantal woningen
30
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Verhuur in zelfbeheer
Leeftijdsgrens
Geen