Kennismakingsmiddag Kloosterveenstraat

16 oktober 2019 - 14.00 - 16.00 uur

Informatie


datum: 16 oktober 2019
tijd: 14.00 -16.00 uur
Georganiseerd door: Woongroep Kloosterveenstraat (Ichtus)

Woongemeenschap Kloosterveenstraat (Ichtus) is een woongroep voor 50 plussers in de wijk Escamp. Zij zijn hard op zoek naar nieuwe aspirant-leden die bij de groep passen. Al komt er op dit moment niet direct een appartement vrij, is dit de perfecte manier om in contact met ze te komen. Daarom houden zij op woensdag 16 oktober van 14.00- 16.00 een kennismakingsmiddag!

De woongroep Kloosterveenstraat staat open voor mensen die ‘waardevol’ voor en met elkaar willen leven. Gastvrijheid, aandacht én respect voor ieders levenshouding en levensovertuiging. Deze woongroep bestaat inmiddels ruim 12 jaar en heeft 11 lichte en ruime 3 kamer-appartementen. In het 4 verdiepingen tellende appartementencomplex zit de woongroep op de begane grond (6 woningen met een eigen tuin) en de eerste etage (7 woningen met een Frans balkonnetje). De woongemeenschap beschikt over een gemeenschappelijke ruimte, de Oase, met aangrenzend een heerlijke tuin! Regelmatig wordt er gezamenlijk koffie of thee gedronken, gegeten en spelletjes gedaan. (In het complex bevinden zich ook nog koop- en vrije sector woningen die niet bij de woongroep zijn aangesloten.)

Winkelcentrum de Leyweg met een grote diversiteit aan winkels is om de hoek. Iedere week is er markt. In de omgeving zijn verder nog: een stadsdeelkantoor met grote bibliotheek en Theater Dakota. Medisch Centrum Leyweg is ook redelijk dichtbij. Veel groen is óók aanwezig zoals het Zuiderpark en het Melis Stokepark.

Het groepswonen is niet geheel vrijblijvend. De leden van de woongroep worden gevraagd mee te denken over het invullen van activiteiten, dienst te doen tijdens de happy hour en eventueel deel te nemen in het bestuur.

Om in aanmerking te komen voor een woning is er een inkomensgrens voor 1 persoon tussen € 22.700- € 38.035. Voor 2 personen onder de AOW-gerechtigde leeftijd geldt de inkomensgrens van € 30.825- € 38.035 en boven de AOW-gerechtigde leeftijd € 30.800- € 38.035. Huurtoeslag is niet meer van toepassing.

Als u binnen deze categorie valt, bent u van harte welkom om eens kennis te komen maken.

Locatie


Contactinformatie


  • Kloosterveenstraat 113, Den Haag
  • Tel: 070 - 21 70 005