sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

LVGO-themamiddag: Diversiteit

05 april 2024 - 14.00 - 16.30 uur

Informatie


datum: 05 april 2024
tijd: 14.00 -16.30 uur
Georganiseerd door: Landelijke Vereniging Groepswonen voor Ouderen

‘Wonen met gelijkgestemden? Of juist niet?’

Als 50-plussers willen we graag plezierig wonen en leven op een plek waar je zelfstandig woont en tegelijkertijd met andere bewoners invulling geeft aan je nieuwe levensfase.Met wie wil je in een woongemeenschap graag samenwonen? Streef je naar mensen die op jou lijken, of wil je juist ook ruimte geven aan mensen met andere kenmerken?

Er zijn groepen die kiezen voor mensen van gelijke leeftijd, kleur, culturele achtergrond. Hoe belangrijk is dat? Of is het juist beter meer diversiteit in je woongemeenschap te hebben? Hoe belangrijk is een vergelijkbare inkomenssituatie of geaardheid. Of dat je alleenstaand bent of met zijn tweetjes?

Een discussie die bij veel bestaande woongroepen en initiatiefgroepen wordt gevoerd en die we deze themamiddag ook met elkaar voeren. Joost van Alkemade, directeur van het NOV (Landelijke branche organisatie vrijwillige inzet) woont zelf in een woongroep. Hij is een groot voorstander van diversiteit in organisaties, ook in woongroepen. Lees het interessante artikel hierover. Samen gaan we in op de vraag: ‘Wat is en betekent diversiteit in een woongemeenschap?’.

Interesse in deze bijeenkomst? Voor het volledige programma, klik hier.

Wanneer?: Vrijdag 5 april 2024 van 14.00 – 16.30 uur

Waar?: Woongroep Wendakker te Amersfoort

Wie?: Bewoners van woongroepen, leden van initiatiefgroepen 50+ en andere 50+ belangstellenden voor gemeenschappelijk wonen.

Kosten: leden LVGO: € 5,- niet-leden: € 17.50 (welkomstcadeau: bij aanmelding als lid van de LVGO is deelname gratis)
Locatie


Contactinformatie


  • De Wingerd 34, Amersfoort
  • website