Centrum Groepswonen 12 oktober 2020
Nieuwsbrief oktober 2020

Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om verder te lezen

Nieuwsbrief oktober 2020

Nieuwsbrief oktober 2020

Met al deze regen lijkt de hete zomer die we hadden een ver verleden. Toch was het nog maar een maand geleden nog zo'n 28 graden Celsius. Het weer is veranderlijk, net als de situatie rondom Corona. Met z'n allen moeten we voorzichtig zijn en ons schikken in de nieuwe norm, de anderhalve meter-maatschappij.

Iedere woongroep is anders en iedere groep gaat dus ook net iets anders met de veranderingen om. Wat fijn is aan het wonen in een woongroep is dat je het gevoel van saamhorigheid beter ervaart, omdat ‘de goede buur’ zo dichtbij is. (maar wel op 1,5 meter afstand ;-)) Je doet makkelijker even iets in de bus, deelt een boek of doet een boodschap voor elkaar. Aanspraak is beter mogelijk, al moet je het nog steeds zelf organiseren.

Voor onze rubriek “uitgelicht” is Dina van den Boom geïnterviewd, die al 3 decennia in Centraal Wonen Houtwijk woont. In haar blog schrijft Terry van der Heide, onze directeur, dit keer over een mooi initiatief van een woongroep voor jongeren in Amsterdam, De Warren. Zou dit in Den Haag ook mogelijk zijn?

Onze website heeft weer de nodige inhoudelijke aanvullingen. Zo is er nu een "stappenplan naar bestaande woongroepen" op te vinden en handreikingen voor het starten van een nieuwe woongroep.

En op de achtergrond blijven we nog steeds in contact met gemeente, woningcorporaties en andere relevante partijen op zoek naar nieuwe locaties voor het groepswonen. De belangstelling blijft onverminderd groot!

Zo is de nieuwe locatie ‘De Vroon’ in de Madepolder, aan onze woongroepen in wording toegevoegd. Kijk op onze website voor de nieuwste ontwikkelingen!

Wij hopen u hiermee van dienst te zijn.

Blijf gezond en vrolijk!

Het team van Centrum Groepswonen.

Met onze nieuwsbrieven willen wij u op de hoogte houden van onze activiteiten, onze projecten en geplande bijeenkomsten. U heeft zich hiervoor opgegeven maar mocht u daar geen prijs meer op stellen dan kunt u zich te allen tijde laten uitschrijven door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl

Blog,

Blog, "Groepswonen door jongeren en ouderen"

Op 5 oktober j.l. stond er een mooi artikel in de Trouw over een woongroep voor jongeren die gerealiseerd wordt in Amsterdam. Geinspireerd door dit artikel schreef, Terry van der Heide, onze directeur, een nieuwe blog hierover.

lees meer
Dina van den Boom:

Dina van den Boom: "Wonen met meerwaarde"

Dit keer in de rubriek uitgelicht: woongemeenschap Centraal Wonen Houtwijk, met het verhaal van Dina van den Boom.

lees meer
Stappenplan naar bestaande woongroep

Stappenplan naar bestaande woongroep

Wil je groepswonen in een bestaande woongroep in Den Haag? Hoe pak je dat aan? Welke stappen kun je doorlopen?

lees meer
Handreiking woongroep starten

Handreiking woongroep starten

Hoe begint u een woongroep? Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in zo’n gezamenlijke manier van wonen. We zetten de te nemen stappen voor je op een rij.

lees meer
De Vroon in de Madepolder, woongroep in wording

De Vroon in de Madepolder, woongroep in wording

Er is een nieuwe woongroep in wording toegevoegd aan onze website. Project De Vroon inde Madepolder. De Vroon is een vernieuwend woonconcept van huurappartementen in de Vrije Sector met zorg en services dichtbij, een toevoeging voor vitaal ouder worden in Vroondaal. Het definitieve ontwerp is gereed en begin 2021 start de bouw.

lees meer

Agenda & bijeenkomsten

02 feb Februari 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
02 mrt Maart 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
06 apr April 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
04 mei Mei 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk
01 jun Juni 2022 bijeenkomst belangstellenden groepswonen Den Haag
Tijd: 14.00 - 15.30 uur
bekijk

Centrum Groepswonen
Riviervismarkt 2
2513 AM Den Haag

070 - 21 70 005
info@centrumgroepswonen.nl

Facebook
afmelden