sluit
sluit

Presentatie ontwerpen voor Schilderswijk door TU Delft masterstudenten

PUBLICATIEDATUM: 26 juni 2024

Presentatie ontwerpen voor Schilderswijk door TU Delft masterstudenten


publicatiedatum: 26 juni 2024

Ook dit jaar was er weer een samenwerking tussen de TU Delft, woningcorporatie Haag Wonen, gemeente Den Haag en Centrum Groepswonen. Masterstudenten van de TU Delft bouwkunde maakten, naar aanleiding van analyses en gesprekken met bewoners ontwerpen voor een drietal locaties in de Schilderswijk.

Centraal thema: ‘Towards an Inclusive Living Environment’.

Het aantal ouderen zal de komende jaren drastisch stijgen. De eisen die aan een wijk worden gesteld veranderen hierdoor. Hoe kunnen we de Schilderswijk zo aanpassen dat ook deze groep goed gebruik kan maken van de beschikbare ruimte en op een fijne manier kan leven? Welke innovatieve woonvormen kunnen hieraan bijdragen? Meer lezen over de opgave, klik hier.

Afgelopen dinsdag 25 juni vonden de presentaties van de plannen plaats, met namen als 'Harvest Homes', 'The Art of Slowing Down', 'The Threshold House', 'Expanding the Shrinking World of the Elderly'. De presentatie werd afgesloten met een heerlijke gemeenschappelijke lunch verzorgd door theater De Vaillant. (Zie verder naar onder)

Ontwerp: Willisa Ypenga

Zelf kijken? De plannen blijven nog even hangen en zijn nog t/m dinsdag 9 juli 2024 in theater De Vaillant te bekijken. (Let op! alleen bereikbaar via een trap) Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur.

Wist u trouwens dat u cultuur kunt komen proeven in theater De Vaillant? Iedere woensdag organiseren ze 'De Sociale Tafel'. U kunt hier samen met buurtbewoners een lekkere maaltijd eten voor een prikkie met cultuur als toetje. Aanmelden is wenselijk en kan via de website van het theater. Let op! Er is sprake van een zomerstop van 29 juli t/m 25 augustus 2024.