sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Sierkan

Stadhouderslaan 92 - Scheveningen


Korte kennismaking


"De Sierkan" is een kleine woongroep voor alleengaande zelfstandige ouderen vanaf 50 jaar met als doel sociale, culturele en maatschappelijke contacten, zowel onderling als buiten de groep, te bevorderen.

Start woongroep:1984
Realisatie van het project: september 1987

Deze woongemeenschap is lid van het GDO

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: alle woningen zijn verschillend. De grootte van de 1- en 2-kamerwoningen varieert van 25 m2 t/m 40 m2.

Gebouw: het is een Rijksmonument (nr. 461426), gebouwd in 1904 en bevindt zich in het Geuzen- en Statenkwartier van Den Haag. Oorspronkelijk was het gebouw het hoofdkantoor van De Haagsche Melkinrichting De Sierkan. In 1987 zijn er 11 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 4 woonlagen.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en gelden de laagste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimte: op de 2e verdieping is de ontmoetingsruimte "De Sierkamer", voorzien van een kleine keuken, met toegang naar de loggia.

Overig: er is een lift, een kleine logeerkamer met wc en wastafel, een fietsenstalling met overkapping. Een persoonlijke bergruimte ontbreekt. De buitenruimte beperkt zich tot de borders langs de inrit naar de voordeur en fietsenstalling.

Activiteiten


In de ontmoetingsruimte wordt maandelijks vergaderd over lopende zaken. Naar behoefte worden er spelletjes gedaan of gezamenlijk een maaltijd genuttigd. Op uitnodiging organiseren wij regelmatig over het jaar onze zgn. "Meet & Greet" voor belangstellenden. Ook nemen wij elk jaar deel aan de Landelijke Open dag voor Groepswonen. Verder houden we elkaar op de hoogte van interessante "uitjes" om met elkaar te ondernemen.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: tram 17 en de bussen 21, 24 en 28.

Winkels: op loopafstand de Aert van de Goesstraat en Frederik Hendriklaan "De Fred"

Groen op loopafstand: de zee nabij, Scheveningse Bosjes, Westbroekpark, Westduinpark en Park Sorghvliet

Andere buurtvoorzieningen: wijk- en dienstencentrum Het Couvéehuis met uitgebreid aanbod van cursussen en activiteiten. Welzijn Scheveningen met o.a. klussendienst. Het Fotomuseum en Kunstmuseum (voormalig Gemeentemuseum), het Museon en Omniversum.

Medische voorzieningen: diverse huisarts- en tandartspraktijken, Het Statenkwartier Gezondheidscentrum, apotheken.

Parkeren: betaald parkeren
Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Stadhouderslaan 92
Postcode
2517 JC
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Scheveningen
Aantal woningen
11
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
HaagWonen
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie