sluit
sluit

Stanfasti

1e Laakdwarsweg 7 - Laak
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


Stanfasti, een mooie naam die zoveel betekent als ‘Standvastigheid’ maar ook de naam is van een bloem (Stanvaste) die in Suriname voorkomt. In 1997 is deze groep opgericht door mensen met een Surinaams-Creoolse achtergrond met het idee om met elkaar de eigen cultuur te koesteren en voor elkaar te zorgen/er voor elkaar te zijn. Ook mensen van andere nationaliteiten zijn welkom. De algemene ruimte van het complex heeft door de activiteiten die door de woongroep georganiseerd worden een buurtfunctie gekregen, iedereen is welkom om deel te nemen aan de gezelligheid en de activiteiten die aangeboden worden.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 3 kamerwoningen

Gebouw: 30 appartementen verdeeld over 4 woonlagen, bereikbaar per lift.

De woningen beschikken over een inpandige serre.

Huur: Alle woningen hebben een huurprijs in de sociale huursector. Huurtoeslag is mogelijk. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimte: De woongroep heeft de beschikking over een grote gemeenschappelijke ruimte die zeer intensief gebruikt wordt voor de vele activiteiten die in deze groep georganiseerd worden. Verder is er een ruimte voor fietsen en scootmobielen.

Overig: Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Activiteiten


Ieder maandagmiddag is er “Soos” van 14.00-19.00 uur. Er wordt dan onder andere Bingo gespeeld, een kaartje gelegd en er wordt gezamenlijk gegeten. De maaltijd wordt bereid door een van de leden van de groep die vroeger een restaurantje in de buurt had. Op donderdag is er “Bewegen voor Ouderen”, onder begeleiding van een ervaren docent. Ook wordt er jaarlijks een busreisje georganiseerd. Bij alle activiteiten zijn buurtbewoners (of mensen die geïnteresseerd zijn om in deze groep te wonen) welkom!

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 1,15, 16 en 17 en treinstation Hollands Spoor is op loopafstand.

Winkels: Alle winkels zijn bereikbaar op loopafstand.

Groen: Park Welgelegen ligt op 15 minuten loopafstand.

Andere buurtvoorzieningen: Bibliotheek op loopafstand en diverse wijkcentra op loopafstand.

Medische voorzieningen: Apotheek en huisartsen op loopafstand

Parkeren: Betaald parkeren. Parkeervergunning kan, tegen betaling, aangevraagd worden bij de gemeente Den Haag.

Interesse


Er is veel interesse voor deze woongroep. De wachtlijst is dusdanig lang dat men om teleurstellingen te voorkomen momenteel geen nieuwe inschrijvingen meer accepteert. Zodra er wel weer ruimte is op de lijst vermelden we het op deze plaats. Wel is iedereen altijd welkom bij de diverse activiteiten die de groep organiseert.

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
1e Laakdwarsweg 7
Postcode
2521 SP
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Laak
Aantal woningen
30
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 55 jaar