sluit
sluit

Toermalijn

Toermalijnhorst 144 - Haagse Hout
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


Groepswonen in de groene wijk Mariahoeve kan bij Woongroep De Toermalijn in De Horsten.

Een leuke, gezellige, actieve woongroep met aandacht voor elkaar.

Start woongroep in 1987; ingebruikname van het gebouw in 1990, erg goed onderhouden.

Deze woongemeenschap is lid van het GDO (Vereniging Groepswonen door Ouderen)

Wilt u in contact komen met de woongroep? dan kan dit door een mail te sturen naar info@centrumgroepswonen.nl of direct naar de groep via wg.toermalijn@gmail.com

Aspirant-leden gezocht!

Woongroep Toermalijn staat open voor nieuwe leden, al komt er misschien niet direct een woning vrij, max 2 per jaar. Het gaat om woningen van Wooncorporatie Staedion en huursubsidie is mogelijk. De woningcorporaties zijn strikt op het gebied van passend toewijzen. Check of je een passend jaarinkomen hebt, zie voor meer informatie de tabel inkomenseisen.

Heb je interesse? Laat het ons weten, dan word je uitgenodigd voor kennismaking. Als het klikt word je buitenlid met je eigen toegangssleutel en kan de gezelligheid meteen beginnen. Je neemt deel aan groepsactiviteiten, draait bardiensten en komt op onze eigen GDO-(sub)wachtlijst.

Woningen


Gebouw: Op de begane grond kom je na een voorhal met postvakken & de intercom binnen in een lichte centrale hal met zithoek en daarachter liften & trappen.

Verder zijn hier 2 grote bergingen waar fietsen & scootmobielen veilig gestald worden.

Het appartementencomplex van 4 verdiepingen ligt centraal in Mariahoeve, pal naast Wijkpark De Horsten en het winkelcentrum. De bovenste van de 4 verdiepingen behoort tot Woongroep Toermalijn.

Gemeenschappelijke ruimtes: Halverwege de noord- en zuidgang op de bovenste étage bevindt zich de grote ontmoetingsruimte met grote middentafel en 2 kleine spel/kaarttafels, boekenkasten, keukenblok, toilet & garderobe en buiten een gevelbreed zonnig balkon met bloemen en 3 zithoeken.

Woningen: De woongroep biedt 18 woningen, waarvan 16 twee- en 2 driekamer-woningen met een oppervlakte vanaf zo’n 75 vierkante meter. In de woning 7 ruimten, hal & woonkamer naast grote slaapkamer, keuken, ruime badkamer, een afsluitbaar balkon (bureau- of leesruimte) en een ruime berging, ook geschikt als hobby- of logeerkamer.

Overig: Twee liften en drie trappenhuizen om de verdiepingen te bereiken. Honden liever niet. Huisdieren mogen niet in de ontmoetingsruimte. Achter het gebouw is een tuin met gemeenschappelijk terras. Ondergrondse afvalcontainers voor restafval vind je buiten pal naast het noordelijke trappenhuis. Papier- & karton-kliko's in de fietsenstallingen.

Activiteiten

• Iedere woensdagmiddag thee/koffie/drankje.

• Tweewekelijks op zaterdagmiddag een aangeklede borrel.

• Tweewekelijks op zaterdagmiddag een creatieve bijeenkomst.

• Acht maal per jaar gezamenlijk eten, verzorgd door cateraar of door samen koken.

• Jaarlijks eén of meer gezamenlijke excursies.

• Ieder voorjaar en najaar een statutaire vergadering gevolgd door borrel+.

Door deze groepsactiviteiten ontstaan vele persoonlijke vriendschappen die resulteren in onderlinge activiteiten bij leden thuis of buiten de deur.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: 3 minuten lopen naar tram 6 en bus 24, NS Station Mariahoeve 10 min.

Winkels: op loopafstand winkelcentrum Mariahoeve met 30 winkels en 3 tramhaltes verderop bereik je de Westfield Mall of The Netherlands met 300 winkels, bioscoopzalen en restaurants.

Groen: Wijkpark De Horsten, het Haagse Bos en Landgoed Marlot op loopafstand.

Andere buurtvoorzieningen: Zwembad & Sportcentrum Overbosch in Vlaskamp en Bibliotheek Haagse Hout in de Theresiastraat.

Medische voorzieningen: artsenposten, apotheek & fysio om de hoek en boven het winkelcentrum.

Parkeren: vrij parkeren, zonder parkeermeter of vergunning.

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Toermalijnhorst 144
Postcode
2592 JK
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Haagse Hout
Aantal woningen
18
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie