sluit
sluit
Stichting Centrum Groepswonen zoekt een Consulent! (24-28 uur per week) Meer weten? Klik hier

Toermalijn

Toermalijnhorst 144 - Haagse Hout
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Korte kennismaken


Groepswonen in de ruim opgezette wijk Mariahoeve kan in de Toermalijnhorst. Een leuke en creatieve woongroep met zorg en aandacht voor elkaar.

Start woongroep:1987
Realisatie van het project: 1990

Deze woongemeenschap is lid van het GDO

Aspirant-leden gezocht!

Woongroep Toermalijn is opzoek naar aspirant-leden, al komt er nu niet direct een woning vrij. Het gaat om sociale huurwoningen in de laagste huurcategorie. Huursubsidie is mogelijk. De woningcorporaties zijn heel strikt op het gebied van passend toewijzen! Check goed of u het passende jaarinkomen heeft . (Zie voor meer informatie de tabel inkomenseisen)

Heeft u een passend inkomen en interesse? Laat het ons weten! Dan wordt u uitgenodigd door de woongroep voor een kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse klik wordt u op de reservelijst geplaatst.


Woningen


Woningen: Er zijn 18 woningen, waarvan 16 twee- en 2 driekamer-woningen met een oppervlakte van zo’n 70 vierkante meter. In de woning is naast een keuken en ruime badkamer, een ingebouwd balkon en een zeer grote bergruimte (die soms ook wordt gebruikt als logeerkamer).

Gebouw: Het appartementencomplex van 4 verdiepingen ligt ruim en mooi in Mariahoeve. De bovenste verdieping is voor het groepswonen bestemd.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en gelden de laagste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Midden tussen de 2 gangen in bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte ‘de Stulp’ met een heerlijk zonnig terras waar veel bewoners graag gebruik van maken.

Op de begane grond kom je binnen in een mooie centrale hal met zithoek. Fietsen (brommers) kunnen gestald worden in een van de 2 grote fietsbergingen.

Overig: Lift aanwezig. Honden liever niet. Huisdieren mogen niet in de gemeenschappelijke ruimte. Voor scootmobielen is voldoende plek in de gang.

Activiteiten


Iedere maandag wordt er gezamenlijk koffie gedronken en om de week op zaterdag is er een happy hour.

Daarnaast is er vaak een crea- middag en wordt er met de feestdagen gezamenlijk gegeten. Ieder jaar is er een uitje met de bus.

Een van de bewoonsters is zeer creatief en zorgt er voor dat de gemeenschappelijke ruimtes iedere keer weer leuk en verrassend worden ingericht al naar gelang het seizoen.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: lijn 6 en bus 24

Winkels op loopafstand:winkelcentrum Mariahoeve en een paar haltes met de tram kom je bij Leidsenhage (binnenkort het grootste winkelcentrum van Nederland)

Groen: De Horsten en het Haagse Bos op loopafstand

Andere buurtvoorzieningen: zwembad en sporthal Overbosch op fietsafstand

Bibliotheek in de Theresiastraat

Medische voorzieningen: artsenpost met apotheek/fysio om de hoek boven het winkelcentrum

Parkeren: vrij parkeren

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Toermalijnhorst 144
Postcode
2592 JK
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Haagse Hout
Aantal woningen
18
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 50 jaar