Voorlichtingsmiddag groepswonen Hindoe Ouderen Bond

13 juni 2019 - 14.30 - 17.00 uur

Informatie


datum: 13 juni 2019
tijd: 14.30 -17.00 uur
Georganiseerd door: Hindoe Ouderen Bond Den Haag (HOB)

Op donderdag middag 13 juni 2019 van 13.30- 17.00 georganiseerd de Hindoe Ouderen Bond Den Haag een bijeenkomst over groepswonen. Hieronder volgt een bericht van de voorzitter van de H.O.B.

Als ik aan mensen vertel dat ik mij bezig houd met 'groepswonen', dan zijn er maar weinigen die van dit fenomeen gehoord hebben. En het blijkt ook dat er veel misverstanden over eht begrip 'groepswonen' bestaan.

Veel mensen denken dat je minstens tachtig jaar moet zijn om te gaan groepswonen of dat je in een soot commune terecht komt, waar je geen privacy hebt.

Graag wil ik deze misverstanden uit de wereld helpen en daarom gebruik ik bij voorkeur de volgende definitie voor 'groepswonen'; 'Zelfstandig wonen in een sociaal verband.' Dat wil zeggen; Je woont zelfstandig, want in principe heb je alle (woon-)functies in je eigen huis of in je eigen appartement. Maar daarnaast deel je nog een aantal activiteiten en een of meerdere ruimtes samen. Zoals een ontmoetingsruimte (grote zaal) of een tuin.

En juist dat samen delen schept als het goed is een band, waardoor er een vanzelfsprekende saamhorigheid ontstaat, die niet aan een bepaalde leeftijd gebonden is.

namens het bestuur van de H.O.B.

N.S. Mathura (voorzitter)


Wilt u meer weten over groepswonen kom dan naar deze bijeenkomst. Terry van der Heide, directeur Centrum Groepswonen zal hier een presentatie geven. Om organisatorische redenen verzoeken we u om voor 7 juni 2019 aan te melden, dit kan doormiddel van het onderstaande formulier.

Aanmelden voor deze bijeenkomst

Wilt u naar deze bijeenkomst komen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Locatie


Contactinformatie


  • Boylestraat 20, Den Haag
  • Tel: 070 - 21 70 005
  • website