sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Bangun Trisno

Retiefstraat 8 - Centrum
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


Bangun Trisno, wat zoveel betekent als ‘Veel Liefde’. Liefde voor elkaar, voor de omgeving, de groep en deze sfeer straalt overal vanaf. De bewoners zijn van Surinaams-Javaanse afkomst en hechten er zeer aan de eigen cultuur vast te houden. Het is een zeer actieve en sociale groep.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 3 kamerwoningen

Gebouw: 24 appartementen verdeeld over 3 woonlagen.

Er zijn 4 woningen die de beschikking hebben over een privétuintje. De andere 4 woningen, gelegen op de begane grond hebben hun terrasje aangrenzend aan een gezamenlijk binnenhof. De overige woningen zijn bereikbaar per lift en hebben hun voordeuren aan een brede galerij. De galerijen zijn zo breed zodat men bij de eigen voordeur makkelijk een zitje kwijt kan.

Huur: Alle woningen hebben een huurprijs in de sociale huursector. Huurtoeslag is mogelijk. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimte: De woongroep heeft de beschikking over een ruime gemeenschappelijke ruimte die zeer intensief gebruikt wordt voor de vele activiteiten die in deze groep georganiseerd worden.

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Activiteiten


Ieder vrijdag is er muziek en kan men elkaar ontmoeten of een kaartje leggen. Buurbewoners zijn welkom bij de activiteiten. Ook op andere tijden worden er activiteiten georganiseerd. Zo wordt er regelmatig met elkaar gegeten, koffie gedronken, tv gekeken of muziek gemaakt. Ook organiseert men tripjes buiten de deur. Er zijn diverse actieve commissies. Zo is er een ballotagecommissie, activiteitencommissie en een werkcommissie.

Deze laatste commissie zorgt er onder andere voor dat de algemene ruimte en het binnenhof schoongehouden wordt en allerlei klusjes uitgevoerd worden. De leden van de woongroep worden geacht een actieve rol te spelen op wat voor manier dan ook.

De groep is in 2020 beloond met een nieuwe keuken voor de algemene ruimte door mee te doen aan een prijsvraag van hun verhuurder Staedion. Zij ontvingen de prijs in de categorie “sociaal”.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 6 en 12 en bus 25

Winkels: Alle winkels zijn bereikbaar op loopafstand. Haagsche markt op loopafstand.

Groen: Wijkpark met kinderboerderij op loopafstand.

Andere buurtvoorzieningen: Bibliotheek op loopafstand en diverse wijkcentra op loopafstand. Zwembad vlakbij.

Medische voorzieningen: Ziekenhuis MCH ( Westeinde) vlakbij/ apotheek in de buurt.

Parkeren: Betaald parkeren. Parkeervergunning kan, tegen betaling, aangevraagd worden bij de gemeente Den Haag.

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Retiefstraat 8
Postcode
2571 PT
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
24
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 55 jaar