sluit
sluit

Een warm welkom bij Wateringse Hof

Een kort interview

Een warm welkom bij Wateringse Hof


publicatiedatum: 05 februari 2018

25 januari 2018: In de ruim opgezette gemeenschappelijke ruimte van de woongroep worden we welkom geheten door Marga, Leny, Willy, Thea en Leen. Deze trotse bewoners willen ons graag, onder het genot van een kopje koffie met appelflap, vertellen over hun bijzondere woongroep.

Wonen in Wateringse Hof

Willy vertelt: ‘We zijn opgericht in 1999, net voor het nieuwe millennium. Volgend jaar vieren we ons 20-jarig jubileum! Een aantal inwoners wonen er vanaf het begin en nog steeds met veel plezier. Sinds afgelopen jaar zijn er hier ook een aantal relatief jonge stellen komen wonen, wat ervoor zorgt dat we een hele diverse woongroep vormen’. Het complex aan de Laan van Wateringse Veld heeft een hoop te bieden: in dit complex zijn 3-, 4- en 5-kamerappartementen, elk ruim van opzet en met eigen balkon. Het winkelcentrum aan de overkant biedt alles voor de dagelijkse boodschappen en qua openbaar vervoer zitten we heel gunstig. Zo kom je makkelijk in het centrum van Den Haag, de Leyweg of In de Bogaard. Wat vaak een struikelblok bleek bij het werven van nieuwe bewoners was de inkomensgrens. In de sociale huursector moet er ‘passend toegewezen’ worden. ‘Om teleurstellingen te voorkomen vragen we tegenwoordig eerst naar de inkomensgegevens, voor we verder kennis gaan maken. Als blijkt dat potentiële nieuwe bewoners aan alle voorwaarden voldoet dan nodigen we hen uit om een aantal keer langs te komen bij onze activiteiten. Zo leren we elkaar beter kennen.’

Leven in een woongroep

Marga: ‘Vroeger droomde ik ervan een stuk grond te kopen, daar huizen op te bouwen en die te vullen met familie en vrienden. Elk een eigen huis en een eigen leven, maar wel dicht bij elkaar voor gezelligheid en saamhorigheid. Die droom van toen, het gevoel waar ik naar zocht, dat heb ik nu gevonden. De leden van de woongroep hebben elk een eigen leven en laten elkaar vrij, maar daarnaast zoeken we elkaar op om leuke dingen te doen’. Thea en Leen vertellen: ‘Er worden veel activiteiten georganiseerd, elke maandagavond kan je in de gemeenschappelijke ruimte biljarten, tafeltennissen of een kaartje leggen. Het is dan meestal een gezellige drukke boel hier. Daarnaast zijn er sjoelmiddagen en knutselavonden en worden er koffiemomenten, borrels en gezamenlijke diners georganiseerd. Jaarlijks is er een paasontbijt, een BBQ, een kerstdiner en een bingo. Oud en Nieuw hebben we ook samen gevierd. Alles is volledig vrijblijvend, iedereen is welkom maar niemand is verplicht te komen.’Leven in een woongroep draait niet alleen maar om gezelligheid. De inwoners van De Wateringse Hof zijn ook erg betrokken bij elkaar. Leny: ‘Als er iemand ziek is of wat extra aandacht nodig heeft, dan is er altijd wel iemand die bijspringt. Zorgverleners zijn we niet, maar in onze woongroep staan we voor elkaar klaar wanneer dat nodig is!’ Iedere bewoner vervult een rol binnen de woongroep, zo zijn er een aantal heren die het pand en de omgeving onderhouden. ‘We hebben een heel goede verstandhouding met de verhuurder, Staedion. Wij verzorgen zelf wat lichte onderhoudsklussen, zoals het schoonhouden van de omliggende parkeerplaatsen en het vervangen van lampen in het gebouw. Staedion geeft hier een vergoeding voor.

Marga, Leny, Willy, Thea en Leen zijn het erover eens: het leven in De Wateringse Hof is goed! Wilt u meer over deze woongroep weten? Laat het ons weten via info@centrumgroepswonen.nl.

Bekijk woongroep