sluit
sluit

Wateringse Hof

Laan van wateringseveld 1381 - Escamp
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


De bewoners in deze actieve woongroep zetten er met zijn allen de schouders onder. Er worden veel activiteiten georganiseerd waarbij iedereen betrokken wordt. Om met een van de bewoners te spreken: “het is altijd weer een feestje bij ons”.

Op de website van de groep (onder contactinformatie) zit een link naar een filmpje met een leuke rondleiding door het pand!

Start woongroep: februari 1998
Realisatie van het project: december 1999

Deze woongemeenschap is lid van het GDO

Woningen


Woningen: Er zijn totaal 27 woningen waarvan 1 driekamerwoning, 3 vijfkamerwoningen en 23 vierkamer woningen. Alle woningen hebben ongeveer hetzelfde aantal vierkante meters.

Gebouw: Het hele gebouw, bestaande uit 4 etages, is bestemd voor het groepswonen. De meeste woningen grenzen aan de galerij en hebben een balkon.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en gelden de hoogste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimte: De gemeenschappelijke ruimte (De Rank) is groot en heeft de beschikking over een biljarttafel staat. Verder is er ook ruimte voor de tennistafel.

Overig: Huisdieren zijn welkom maar niet in de gemeenschappelijke ruimte. Alle woningen beschikken over een eigen fietsenhok/opbergruimte op de begane grond. Op de parkeerplaats is er de mogelijkheid om scootmobielen te stallen mét oplaadmogelijkheid.

Activiteiten


Er zijn veel activiteiten, enthousiast opgezet en begeleid door een aparte feestcommissie. Er wordt regelmatig samen gegeten, geborreld en koffie gedronken. De biljarttafel wordt vaak gebruikt. Bingo is favoriet. Af en toe worden er koren of bv een goochelaar uitgenodigd. In de maand november 2019 bestaat de groep 20 jaar en dan is er bijna iedere dag een activiteit!

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: tram 16 en 17, bus 37

Winkels: de woongroep woont aan een plein met veel winkels, WC de Boogaard makkelijk met tram 17 bereikbaar

Groen: Delftse Hout 10 minuten fietsen/veel groen in de directe omgeving

Andere buurtvoorzieningen: In de wijk is een wijkcentrum en een bibliotheek

Medische voorzieningen: op de begane grond is een artsenpost; ziekenhuis met bus 36 makkelijk bereikbaar

Parkeren: De groep heeft een eigen afgesloten parkterrein. Via Staedion kan men daar een plek huren. Verder is parkeren in de wijk gratis.
Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Laan van wateringseveld 1381
Postcode
2548 BZ
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Escamp
Aantal woningen
27
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie