sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Fit & Vitaal in De Vroon: collectief wonen voor senioren

PUBLICATIEDATUM: 17 mei 2021

Fit & Vitaal in De Vroon: collectief wonen voor senioren


publicatiedatum: 17 mei 2021

Kennis- en netwerkorganisatie Platform31 publiceert een mooi artikel over Project De Vroon op hun website. Mede-initiatiefnemers Terry van der Heide (Centrum Groepswonen), Gert Jan te Velde (Vanschagen Architecten) en Parcifal van den Berg (Bergunlimited) van Team De Vroon, vertellen.

Ruim 500 geïnteresseerden zijn er voor een appartement in De Vroon: een nieuw collectief woongebouw met 36 appartementen, verschillende gezamenlijke ruimten en een host die welzijn en zorgvraag coördineert. De marketingcampagne spreekt over Fit & Vitaal wonen voor senioren in de Haagse high-end nieuwbouwwijk Vroondaal-Zuid. In mei gaan de heipalen de grond in en eind 2022 nemen bewoners er hun intrek. Wat maakt dit vernieuwde woon(zorg)concept tot een succes?

Project De Vroon, dat de entree wordt van de nieuwe gezinswijk, geeft invulling aan de wens uit de Haagse woonvisie voor innovatieve kleinschalige (groeps)woonvormen voor senioren. De ideevorming ontstond in 2017, het concept werd door potentiële bewoners en de buurt geadopteerd, en in voorjaar 2021 is de omgevingsvergunning van twee-en-een-kap naar drie tot zes woonlagen verkregen.

Het hele artikel lezen? Klik hier.

De Vroon