sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Huize Paviljoen

Paviljoensgracht 28 - Centrum
als u op de rode bolletjes klikt, krijgt u meer foto's te zien.

Informatie


Woongroep Huize Paviljoen

Huize Paviljoen ligt in het centrum van Den Haag, naast China Town en vlakbij de Grote Markt. Het huis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het pand telt drie verdiepingen. Elke verdieping beschikt over een keuken, badkamer en toilet, voor gezamenlijk gebruik. De begane grond beschikt daarnaast over een verrassend rustige binnentuin en zowel op de eerste als op de tweede verdieping zijn ruime dakterrassen aanwezig.

Het monumentale pand wordt al sinds 1983 bewoond door een woongroep. Momenteel telt het pand woonruimte voor zes bewoners en een gezamenlijke huiskamer. De bewoners hebben allemaal heel verschillende achtergronden. Momenteel varieert de leeftijd van de bewoners tussen de 35 en de 80 jaar.

Alle bewoners hebben elk hun eigen werk en individuele bezigheden. Om de zes weken is er een gezamenlijke Huisvergadering en wordt er samen gegeten. Onderling is er goed contact en soms worden er dingen samen georganiseerd. Er is ook veel vrijheid en ruimte om "je eigen ding te doen".

Sinds het pand in 1983 werd gekraakt heeft het verschillende eigenaren gehad. Op dit moment is het beheer in handen van Administratiekantoor du Chatenier. De woongroep is sinds 1989 georganiseerd in een Stichting en de interne afspraken zijn vastgelegd in een Huisreglement.

De doorstroom is laag, omdat de meeste mensen er jaren met veel plezier wonen. Mocht er iets vrij komen dan laten we dat hier weten en brengen we je met de woongroep in contact. Je kan je belangstelling ook kenbaar maken via paviljoensgracht@gmail.com. De woongroep Huize Paviljoen gaat zelf over de selectie van haar nieuwe bewoners.

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Paviljoensgracht 28
Postcode
2512 BP
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
7
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Du Chatenier
Leeftijdsgrens
> 20 jaar

Contactinformatie