sluit
sluit

Kloosterveen

Kloosterveenstraat 113 - Escamp
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


De woongroep in de Kloosterveen bestaat sinds 2007. Het gaat om een relatief kleine woongroep van 13 huishoudens.

Deze woongroep staat open voor mensen die streven naar verbinding en betrokkenheid met elkaar. Gastvrijheid, respect én aandacht voor ieders persoonlijkheid en levensovertuiging zijn hierbij een uitgangspunt.

Deze woongemeenschap is lid van het GDO.


Aspirant-leden gezocht!

In de woorden van de groep zelf: "Woongroep Kloosterveen wil graag kennismaken met nieuwe kandidaat-reserveleden. De Kloosterveenstraat is misschien niet zo bekend maar zeker de moeite waard om eens nader te bekijken. Wij denken dat 50+ers en 60+ers, die zelfredzaam en zelfstandig zijn, zich goed bij ons thuis zouden kunnen voelen. Wij willen hen graag leren kennen, zodat, als er een plekje vrij komt, zij naadloos kunnen instromen. Het kan snel zijn maar soms moet je een paar jaar wachten. In die tijd leren we elkaar goed kennen zodat het een weloverwogen keuze wordt."


Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen

Woningen: 3-kamerappartementen. Er zijn 13 ruime (zo'n 90m2) en lichte levensloopbestendige driekamerappartement, 12 sociale huurwoningen plus 1 vrije sectorwoning. De 6 parterre woningen hebben een eigen tuin, de andere woningen (7) op de eerste etage hebben een Frans balkon.

Gebouw: Het project is gerealiseerd op: 1 juli 2006. Op de 2e en 3e verdieping van het complex zijn ook (huur- en koop) woningen die niet zijn aangesloten bij de woongroep. Aan de tuin- en balkonzijde kijken de woningen uit op een autovrij gedeelte.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur in het hogere segment. (dus boven de aftoppingsgrens). tabel inkomenseisen Hier komen de maandelijkse servicekosten nog bij.

Gemeenschappelijke ruimten: Een grote tuin, een grote gemeenschappelijke ruimte die rolstoeltoegankelijk is (incl. toilet), een logeerkamer. Een berging voor fietsen en scootmobielen met oplaadmogelijkheid en een centrale hal.

Overig: Lift aanwezig, huisdieren zijn welkom, alleen niet in de gemeenschappelijke ruimten.


Activiteiten

Eens per week wordt er koffie gedronken in de gemeenschappelijke ruimte. Iedere 4 weken wordt er samen gezorgd voor een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast wordt er tijd gemaakt voor ontspanning, gesprekken en creativiteit naar behoefte en mogelijkheden. Deze activiteiten vinden plaats in ons groepshuis ”de Oase“. De groep heeft een gedeelde verantwoordelijk voor het onderhoud van het groepshuis en de daaraan gelegen tuin.


Ligging en bereikbaarheid

Openbaar vervoer: Tram 9 en 16 en bus 21, 23, 25 en 37

Winkels: Winkelcentrum Leyweg om de hoek met een wekelijkse marktdag.

Andere voorzieningen: Theater-filmhuis Dakota, Stadsdeelkantoor inclusief grote bibliotheek op loop afstand.

Groen: op loopafstand Zuiderpark - Park ‘de Meent’, Het Melis Stoke- park.

Medische voorzieningen: Ziekenhuis/apotheek/artsen in de buurt, zoals Medisch Centrum Leyweg

Parkeren: Parkeerplaatsen voldoende (betaald)


Toewijzingsprocedure

Mensen die in aanmerking willen komen voor een woning in deze groep:

  • Ingeschreven te zijn als woningzoekende bij Woningnet Haaglanden.
  • Lid te zijn van de vereniging GDO (groepswonen voor ouderen).
  • Een inkomensverklaring van de belastingdienst tzt kunnen voorleggen aan Haag Wonen.
  • U wordt uitgenodigd voor een eerste kennismakingsbezoek, waar u al uw vragen kan stellen.
  • Daarna volgt een uitgebreidere kennismaking met de groepsleden en bent u kandidaat reserve-lid.
  • Bij het tweede gesprek met het bestuur bespreken we of u reserve-lid kan worden en hoe de daarop volgende selectie en toewijzingsprocedure verloopt.

Vragen?

Heeft u vragen, kunt u ze mailen naar het emailadres: Woongroep.kloosterveen@gmail.com

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Kloosterveenstraat 113
Postcode
2545 LP
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Escamp
Aantal woningen
13
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
HaagWonen
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie