sluit
sluit
Europese GemeenschapppelijkWonenDag zaterdag 18 mei 2024. Komt u ook? Lees hier meer

Wonen Werken Pander

Binnendoor 32 - Centrum
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Let op: Deze groep heeft een eigen toelatingsprocedure.

U kunt zich niet via ons opgeven, u kunt in contact komen met de woongroep via hun emailadres: info@panderplein.nl

Of mogelijk via hun facebook-pagina: https://www.facebook.com/panderdenhaag/

Korte kennismaking


Een oase in het centrum van Den Haag. Zo voelt het als je via een van de entrees het Pandercomplex binnengaat en uitkomt op het Panderplein waar een groot aantal plantvakken zijn gecreëerd waarin op duurzame wijze groenten, fruit en bloemen worden geteeld door de bewoners. Ooit bevond zich hier de oude meubelfabriek Pander. Tegenwoordig wonen hier zo’n 120 mensen verdeeld over 80 woningen. 16 appartementen worden bewoond door ouderen en vormen samen de woongroep Pander Plus. In de resterende 64 woningen zijn een zevental woongroepen gevestigd voor gezinnen, alleenstaanden en studenten.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 100 woningen, 1,2,3 en 4 kamerwoningen

Gebouw: De woningen bevinden zich rondom een binnenplaats

Huur: De kale (allemaal sociaal) huur is afhankelijk van aantal het kamers. Huurtoeslag is mogelijk.

Gemeenschappelijke ruimtes: Diverse gemeenschappelijke ruimtes bij de woongroepen en een Pander bar. Klein speeltuintje in een aparte tuin. Een binnenplaats (Panderplein), een ontmoetingsplaats en ruimte voor diverse gezamenlijke activiteiten.

Overig: Huisdieren zijn toegestaan

Het Panderplein ligt als een groene oase in de stad. Deze tuin wordt door verschillende bewoners samen onderhouden. In het programma Binnenste Buiten zijn verschillende bewoners gefilmd om iets te vertellen over deze bijzondere tuin, het ontstaan ervan, het gebruik en wat het voor hen betekend. Uitzending bekijken? Klik hier.

Activiteiten


Binnen de afzonderlijke woongroepen worden diverse activiteiten georganiseerd zoals samen eten, naar festivals gaan of gewoon ongedwongen met elkaar op de bank hangen en een biertje drinken. De gemeenschappelijke binnenplaats is een geliefde plek voor ontmoeting. Hier is men bezig in zijn tuintje of neemt plaats op een stoel om een boek te lezen, koffie te drinken of met anderen te kletsen. Men kan zich aanmelden voor het onderhouden van een van de plantvakken.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: alle vormen van OV in de buurt en ook de beide treinstations zijn lopend te bereiken.

Winkels: Alle winkels op loopafstand

Groen: Haagsche Bos op 15 minuten loopafstand evenals de paleistuinen. Vlakbij bevindt zich ook de Spinozahof waar men kan tuinieren of elkaar kan ontmoeten.

Andere buurtvoorzieningen: Zwembad vlakbij

Medische voorzieningen: Ziekenhuis MCH ( Westeinde) vlakbij/ apotheek in de buurt

Parkeren: Parkeervergunning kan, tegen betaling, aangevraagd worden bij de gemeente Den Haag

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Specificaties


Adres
Binnendoor 32
Postcode
2512 XX
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
100
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Hof Wonen
Leeftijdsgrens
Geen

Contactinformatie