sluit
sluit

Artikel in AD over Groepswonen in Den Haag

PUBLICATIEDATUM: 20 mei 2021

Artikel in AD over Groepswonen in Den Haag


publicatiedatum: 20 mei 2021

Header: Renate de Visser (in het zwart) en Nieske Clements van de woongroep aan de Anna Paulownastraat,© Henriette Guest

Groepswonen in de strijd tegen woningnood: ‘Samen deel je gemeenschappelijke ruimten’

Met meer dan zestig woongroepen is Den Haag dé groepswonen-stad van Nederland. Kan deze ruime ervaring de nijpende woningnood in de stad oplossen?

De Hindoestaanse woongroep Bindraban Bhawan is gevestigd aan het begin van de Beeklaan. Op de foto: voorzitter Mohansingh (blauw vest), mevrouw Nandlal (witte jas) en meneer Bindra Bhan (witte hoed) op de galerij van het complex. © Henriette Guest

Op dinsdag 18 mei 2021 verscheen er in het AD een mooi interview van Geraldina Metselaar met bewoners van verschillende woongemeenschappen in Den Haag.

Den Haag kent woongroepen in vele soorten en maten. Voor 50-plussers, studenten, creatievelingen, mensen die duurzaam of ecologisch willen leven zoals bij De Waterspin in het centrum en de Groene Mient. Ook zijn er leefgemeenschappen waar mensen met een zelfde geloof of achtergrond wonen, zoals Indisch, Chinees en Surinaams. Is groepswonen een oplossing voor de huidige woningnood? Niet vandaag of morgen. Het sociale aspect levert in ieder geval blije bewoners op. Martijn Balster, de Haagse wethouder voor Wijken, Wonen en Welzijn werkt aan een nieuwe visie op groepswonen in Den Haag. Naar verwachting wordt deze voor de zomer van 2021 gepresenteerd.

Lees het hele artikel hier


Hugo Hooijkaas die in woongemeenschap Pander woont. © Henriette Guest


Cas, Merel en hun zoontje Mees, in hun huis in woongemeenschap Pander. © Henriette Guest

Anna Paulowna  Bindraban Bhawan  Pander