sluit
sluit
Ons advies aan de gemeente Den Haag, Droom Durf Doe! (met het onderliggende rapport) downloaden? Klik hier

Startsein voor bouw van De Vroon in Den Haag

PUBLICATIEDATUM: 01 juni 2021

Startsein voor bouw van De Vroon in Den Haag


publicatiedatum: 01 juni 2021

In aanwezigheid van onder andere mevrouw Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, is vrijdag 28 mei het startsein gegeven voor de bouw van appartementencomplex De Vroon in Den Haag.

Tijdens het start bouw moment werd een knipoog gemaakt naar het fit- en vitaal woonconcept dat bij dit project centraal staat. Wethouder Kavita Parbhudayal, Erwin Wessels van Altera, Terry van der Heide van Centrum Groepswonen en Herman Steenbergen van Van Wijnen fietsten één minuut op een hometrainer, waarna vervolgens het bouwhekdoek werd onthuld.

Na de officiële handeling hadden de genodigden de mogelijkheid om in klein comité met de betrokken partijen verder te praten, uiteraard met inachtneming van de huidige coronamaatregelen. Dit gebeurde in aanwezigheid van de Gemeente Den Haag, Vastgoedbelegger Altera Vastgoed en ontwikkelende bouwer Van Wijnen die verantwoordelijk is voor de uitontwikkelingen en realisatie van het complex. Ook initiatiefnemers Stichting Centrum Groepswonen, Bergunlimited, Stadkwadraat en Vanschagen Architecten waren hierbij aanwezig.

Fit- en vitaalconcept

De Vroon, gelegen aan de rand van de nieuwe wijk Vroondaal in het zuidwesten van Den Haag, is een vernieuwend woonconcept met zorg en services dichtbij waardoor het mogelijk is voor bewoners om vitaal ouder te worden. Het project omvat 36 vrije sector huurappartementen, 33 parkeerplaatsen en circa 235 m² collectieve voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan een grote (woon)keuken, logeerappartement, of een klus- en aterlierruimte en een ontmoetingsruimte voor iedereen. Maar ook ruimten die inspelen op gezondheid of een zorgvraag, zoals een werkplek voor de zorgprofessionals en een fitnessruimte.

“Als stad toont Den Haag zich graag van zijn seniorvriendelijke kant. En bij prettig, zelfstandig en actief oud worden horen fijne, levensloopbestendige woningen”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid. “Daarom is zo’n vernieuwend collectief woonconcept als De Vroon van groot belang. Samenwerking is essentieel voor de ontwikkeling van collectieve woonvormen, waar wonen en zorg samenkomen. Het Centrum Groepswonen, bouwers en ontwikkelaars laten met dit fit & vitaal concept van De Vroon zien dat zoiets kan en tot geweldige initiatieven leidt”.

Sociale contacten, gezamenlijke activiteiten en de eigen regie over de benodigde zorg worden in dit concept aangemoedigd en geborgd. Zorg wordt op maat geleverd indien daar behoefte aan is. Ook zal er circa één dag in de week een host aanwezig zijn die welzijn en de zorgvraag coördineert. De host bekijkt waar de bewoners behoefte aan hebben en kan direct schakelen met zorginstanties en begeleidt mensen in de zorgwereld. Naar verwachting nemen de bewoners eind 2022 hun intrek.

“De sterke locatie, de duurzaamheidsaspecten en het Fit- en Vitaalconcept van het project passen goed in onze woningportefeuille. De nieuwe huisvesting wordt gerealiseerd passende bij de woonvraag voor nu en voor de toekomst voor de doelgroep 55-plus, vertelt Erwin Wessels, CIO bij Altera.”

Foto's:

Over Team De Vroon

Team De Vroon, initiatiefnemer van dit project, wordt gevormd door Stichting Centrum Groepswonen, Stadkwadraat, Bergunlimited en Vanschagen Architecten. Het team heeft de krachten gebundeld en gezamenlijk een solide basis voor de ontwikkeling van dit vernieuwende woonconcept. Meer informatie over De Vroon vindt u op www.vroondaal-devroon.nl

Over Van Wijnen

Van Wijnen (2.000 vakliefhebbers, 25 locaties) initieert, ontwikkelt, realiseert en beheert vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. We maken ons hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Voor vitale wijken waar iedereen zich thuis voelt. En voor een duurzaam bouwproces met oog voor de generaties na ons. Daarom zetten we vol in op innovatie. Voorbeelden zijn onze geïndustrialiseerde woonoplossingen van Fijn Wonen, ons living lab op De Loskade in Groningen, deelname aan Project Milestone voor 3D betonprintwoningen, en het funda Huis.

Over Altera

Altera biedt institutionele beleggers toegang tot Core vastgoedbeleggingen in de sectoren woningen en winkels. De portefeuilles bestaan uit kwalitatief hoogwaardig en duurzaam vastgoed met stabiele rendementsverwachtingen. Altera heeft circa € 2,6 miljard onder beheer, maakt geen gebruik van vreemd vermogen en kent een laag kostenniveau. Meer informatie over Altera vindt u op www.alteravastgoed.nl of op LinkedIn

Bekijk woongroep