sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Groepswonen in Groot Westland

PUBLICATIEDATUM: 15 april 2021

Groepswonen in Groot Westland


publicatiedatum: 15 april 2021

"Groepswonen, dat doe je met elkáár"

foto's Esdor van Elten

Op donderdag 15 april 2021 verscheen er een mooie spread in Groot Westland. Frits Rijsemus van de Seniorenraad Westland en Terry van der Heide directeur Centrum Groepswonen werden geïnterviewd.

“Het tekort aan woningen voor ouderen is een serieus, maar toch nog onderschat probleem”, vindt Frits. “Ouderen zelf gaan er vaak pas over nadenken als ze een probleem krijgen. Als de mantelzorg wegvalt, of als blijkt dat een plek in een verzorgingshuis niet zo makkelijk te vinden is.” Het is belangrijk om nog vóórdat het dringend of noodzakelijk wordt na te denken over hoe en waar u wilt wonen. Frits ziet groepswonen als een goede (deel)oplossing.

“Groepswonen doe je per definitie met elkáár.” Het aantal deelnemers kan variëren: “Uit de praktijk blijkt dat een groep van ongeveer twintig huishoudens ideaal is. Niet te groot en niet te klein” Behalve de bewonersgroep zelf speelt ook de buurt een rol: “Een woongroep is geen eiland. Je bent onderdeel van de omgeving.” aldus Terry van der Heide.

Dit artikel is de derde van een reeks van publicaties over groepswonen in het Westland. Deze reeks wordt afgesloten met een online informatiebijeenkomst over groepswonen in het Westland op donderdag 22 april van 16.00-18.00. U kunt zich hier nog voor aanmelden.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Is uw interesse gewerkt? Vind hier meer informatie over groepswonen in het Westland.

Aanmelden voor de online informatiebijeenkomst? Aanmelden kan hier

Groepswonen in Gemeente Westland