sluit

Helpt u onze site verbeteren?

Graag horen we uw mening.

Geef uw mening
sluit

Villa Futura: innovatief duurzaam samenleven

PUBLICATIEDATUM: 17 mei 2018

Villa Futura: innovatief duurzaam samenleven


publicatiedatum: 17 mei 2018

Villa Futura: 'Van varkenshouderij naar woongemeenschap van de toekomst'

In de Vlietzone, gelegen op de Virulylaan 50, ligt de locatie van Villa Futura. Een bijzondere plek, op de grens van Den Haag en Leidschendam, omringd door groen, volkstuinen en golfbanen. Villa Futura is een toekomstgericht woonconcept voor een woongroep van circa 20 huishoudens met maximale duurzaamheidsambities. In Villa Futura staat nog niet alles vast: hoe de woningen er precies uit gaan zien wordt bepaald met zowel toekomstige bewoners als andere betrokkenen en belanghebbenden. De toekomstige bewoners hebben een grote invloed op hun leefomgeving en beslissen gezamenlijk over de collectieve voorzieningen.

Duurzaamheid

Villa Futura is een toekomstgericht project. Het is een woongemeenschap met zelfstandige huishoudens, die gaan samenwerken om aan zoveel mogelijk aspecten van duurzaamheid te voldoen. Leven in een omgeving die eigen energie opwekt met collectieve mobiliteit en gezamenlijke voorzieningen. Er ligt nu nog geen plan, er zal nog bepaald moeten gaan worden welke aspecten prioriteit hebben en hoever we daarin gaan. Uiteindelijk wordt het een project waar de bewoners in evenwichtige relatie met omgeving en met het milieu, comfortabel en gelukkig nog jaren gaan samenwonen.

Wilt u meer weten over Villa Futura?

Graag nodigen wij u van harte uit voor de belangstellendenbijeenkomst van Villa Futura op woensdag 13 juni. Deze vindt van 19.30 - 21.00 uur plaats op Riviervismarkt 2. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via info@villafutura.nl of via het contactformulier op www.villafutura.nl. Voor meer informatie over het project kunt u op de website of op de facebookpagina van Villa Futura terecht!

Wat zijn uw wensen?

Graag vragen wij u om een korte vragenlijst in te vullen. Deze lijst helpt ons een beter beeld te krijgen omtrent de wensen voor dit project en voor toekomstige projecten. De vragenlijst vindt u op de website van Villa Futura. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Bekijk woongroep