sluit
sluit

Waterspin

Spijkermakersstraat 34 t/m 142 - Centrum
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Let op: Deze groep heeft een eigen toelatingsprocedure.

U kunt zich niet via ons opgeven, u kunt in contact komen met de woongroep via hun website. www.dewaterspin

De koopwoningen worden op de huizenmarkt aangeboden.

Korte kennismaking


Wonen in het centrum met het gevoel dat je buiten de drukte van de stad woont. Dat “overkomt” je als je het geluk hebt hier ooit een woning te bemachtigen. Het animo voor deze meergeneratiewoongroep is groot en het verloop is klein. De Waterspin bestaat uit 4 gebouwen. Twee van deze gebouwen zijn nieuw gebouwd en de andere twee anderen werden gerenoveerd. Ooit was dit het terrein van de Duinwaterleiding met in het grote gerenoveerde gebouw de meterwerkplaats. De woningen en ateliers in dit gebouw (Alcatraz) grenzen aan een grote gezamenlijke vide die functioneert als warmtebuffer en wintertuin. Duurzaam wonen en leven zijn belangrijke thema’s in dit complex. Zo wordt onder andere het afvalwater uit de collectieve wasmachineruimte gezuiverd en weer gebruikt en wordt het regenwateropgevangen waarmee men o.a. de toiletten doorspoelt. Drie warmtepompen zorgen voor de levering van ruimteverwarming en warm tapwater. Een grote binnentuin is beschikbaar voor alle bewoners. Een viertal kippen hebben hier ook in intrek genomen en worden verzorgd door een van de bewoners. In een grote compostbak kan men zijn groente en fruitafval kwijt en de compost gebruikt men weer in de tuin. Van de leden van de Vereniging de Waterspin wordt een actieve bijdrage verwacht aan het beheer van het complex. Dat kan zijn door plaats te nemen in het bestuur of door een bijdrage te leveren in een van de werkgroepen.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: 21 huurwoningen, 18 koopwoningen en 2 ateliers, 2 en 4 kamerwoningen

Gebouw: Het complex bestaat uit 4 gebouwen. In 3 gebouwen zijn de huurwoningen gevestigd en in 1 gebouw, grenzend aan de Spijkermakerstraat bevinden zich de koopwoningen

Huur: Alle huurwoningen vallen in de sociale huursector

Gemeenschappelijke ruimtes: In het gebouw Alcatraz bevindt zich een grote algemene ruimte. Daarnaast is er een aparte wasruimte en fietsenstalling. Een hele grote gemeenschappelijke tuin.

Overig: Kippenhok en composthoop

Activiteiten


Structurele activiteiten vinden momenteel niet plaats maar af en toe worden er door de “feestcommissie” festiviteiten georganiseerd zoals het vertonen van een film in de algemene ruimte van Alcatraz. Gezamenlijk wordt er ook in de centraal gelegen tuin gewerkt. Enthousiaste plannen van bewoners worden altijd verwelkomd!

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: Tram 2,3,4, 6, 34. Bus 25, 51, N4

Winkels: op loopafstand (hartje Den Haag) bevinden zich veel winkels

Groen: Veel groen in de binnentuin, Wijkpark Kortenbos

Medische voorzieningen: MCH in de directe nabijheid

Parkeren: Betaald parkeren

Locatie


Interesse in groepswonen?

Heeft u wel interesse in groepswonen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Spijkermakersstraat 34 t/m 142
Postcode
2512 ES
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
21
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Vereniging De Waterspin/ Hof Wonen
Leeftijdsgrens
Geen

Contactinformatie