sluit
sluit
Europese GemeenschapppelijkWonenDag zaterdag 18 mei 2024. Komt u ook? Lees hier meer

Ypenburg

Plesmanlaan 167 - Leidschenveen-Ypenburg
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


De woongroep kenmerkt zich als een vrolijke groep. Leden spreken over een warm bad. De sfeer is goed en mensen hebben respect en begrip voor elkaar. Dit blijkt wel uit het feit dat veel van de oorspronkelijke bewoners er vanaf de oprichting in 2004 nog steeds wonen. Van nieuwe bewoners wordt wel een actieve bijdrage in het bestuur verwacht zodat het huidige bestuur zich langzamerhand kan gaan terugtrekken.

Deze woongemeenschap is lid van het GDOAspirant-leden gezocht!

Woongroep Ypenburg is opzoek naar aspirant-leden, al komt er nu niet direct een woning vrij. Het gaat om sociale huurwoningen in de laagste huurcategorie. Huursubsidie is mogelijk. De woningcorporaties zijn heel strikt op het gebied van passend toewijzen! Check goed of u het passende jaarinkomen heeft .

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Er zijn totaal 17 woningen, waaronder 2- en 3 kamerwoningen, de meesten zeer ruim.

Gebouw: In het pand zijn meerdere huurwoningen, alle woningen op de 2e verdieping zijn voor de woongroep gereserveerd. De woningen hebben allemaal een mooie, zeer brede (zo’n 3 meter) doorlopende galerij aan de binnenkant van het pand waar de bewoners graag zitten.

Huur: Alle woningen vallen binnen de sociale huur en gelden de laagste inkomenseisen voor sociale huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Een grote gemeenschappelijke ruimte ‘drop inn’ met een gezellige bibliotheek. Een grote open (vierkante) galerij waar alle huizen op uitkomen. Een grote gemeenschappelijke berging voor fietsen en scootmobielen. Scootmobielen kunnen verder in de aangrenzende berging die de 3-kamer woningen hebben (vaak zeer ruim)

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn welkom, maar niet in de gemeenschappelijke ruimte. Op de begane grond van het complex bevindt zich een sportruimte, die niet bij de woongroep hoort, maar na reserveren wel gratis door de leden van de woongroep gebruikt kan worden.

Activiteiten


Wekelijks komen de bewoners op wisselende dagen bij elkaar om samen koffie te drinken. Om de 3 weken is er een gezamenlijke borrel. Verder is er een kaartclub en wordt er regelmatig samen televisie of een film gekeken. Sommige bewoners fietsen regelmatig.

Sinds kort komt er een kapster aan huis. Het wordt toegejuicht als nieuwe bewoners activiteiten inbrengen. Daar is alle ruimte voor.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: trams 15 en 19, bussen 19 en 30

Winkelswinkelcentrum: Ypenburg om de hoek; Parade in Nootdorp met OV makkelijk bereikbaar

Groen op loopafstand: Delftse Hout 10 minuten fietsen/veel groen in de directe omgeving

Andere buurtvoorzieningen: Beneden is een sportcentrum waar bewoners gratis gebruik van kunnen maken; een zwembad en een mooie jeu de boulesbaan op loopafstand. Verder is er een heel actief buurtcentrum beneden in het pand waar tal van activiteiten worden ondernomen en waar veel bewoners aan meedoen.

Medische voorzieningen:ziekenhuizen Leyenburg/Den Haag en Reinier de Graaf/Delft goed bereikbaar met OV. Fysio/huisartsen/apotheek direct om de hoek

Parkeren: gratis parkeren

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Plesmanlaan 167
Postcode
2497 CH
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Leidschenveen-Ypenburg
Aantal woningen
17
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Staedion
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie


  • Tel: 070-2170005