sluit
sluit
Woongroep starten in Zuid-Holland? Provincie Zuid-Holland heeft een mooie subsidieregeling. Meer weten over deze regeling? Klik hier

Mooi initiatief betrokken bewoners Harvest

PUBLICATIEDATUM: 25 maart 2020

Mooi initiatief betrokken bewoners Harvest


publicatiedatum: 25 maart 2020

Harvest Oude Haagweg Den Haag

Betrokken Bewoners

Door middel van speciale briefjes op de tafel in de entree hal van appartementen complex Harvest laten de betrokken bewoners van Harvest aan elkaar weten dat ze er voor elkaar zijn. Je kan laten weten dat je hulp aanbiedt of graag wil ontvangen. Een mooi initiatief!!

Leo Mosselman, schrijft naar aanleiding van dit initiatief een stukje:

Vanmorgen werd ik met een beroerd gevoel in mijn lijf wakker. Gistermiddag begon het plotseling met een misselijk gevoel, pijn in mijn keel en een warm gevoel. Vannacht had mijn lichaam het moeilijk, dat was te merken aan een versnelde en sterke hartslag.

Nu staan buren staan klaar met een thermoskan kruidenthee en anderen halen boodschappen. Van veel kanten krijgen we de vraag of er nog iets nodig is.

Is dat bijzonder?

Nee, eigenlijk niet. Die reacties en acties zijn het gevolg van de manier waarop we met elkaar omgaan in het appartementencomplex Harvest. We wonen er nu 1 jaar. In dit jaar hebben we elkaar leren kennen tijdens verschillende activiteiten: zoals het opzetten van een pagina voor bewoners op Facebook, werken in de gemeenschappelijke moestuin, wandelen door de duinen en over het strand, Franse conversatieles, borrelen in de tuin, gezamenlijke maaltijden. Als je elkaar op deze actieve manier leert kennen, raak je op een natuurlijke manier bij elkaar betrokken. Zo is er een aangenaam woon- en leefklimaat ontstaan.

In deze tijd met een vervelend virus merk ik hoe fijn het is elkaar te kennen en bij elkaar betrokken te zijn.

Hoe hebben we de basis hiervoor gelegd?

We vormen met een aantal bewoners een kerngroep. Deze groep zet activiteiten in gang, introduceert nieuwe activiteiten en vormt de motor van Betrokken Bewoners. We zijn actief zonder bestuur en regels en doen een beroep op de menselijke eigenschap om bij elkaar betrokken te zijn.

Dat werkt.

Kijk maar naar het initiatief om aan te geven hoe we elkaar in deze tijd kunnen ondersteunen.

Leo Mosselman.

Harvest