sluit
sluit

Anna Paulowna

Anna Paulownastraat 22 - Centrum
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


Woongroep Anna Paulowna is opgericht voor senioren (50+) met een ondernemend en positief karakter. Zij kunnen zelfstandig functioneren waarin hij/zij zichzelf kan vermaken om te komen tot een zinvol leven. De mensen van de woongroep hebben oog en aandacht voor de maatschappij en in het bijzonder voor de mens. Het kunnen leven in een “open setting” is dan ook vanzelfsprekend. Daarbij hoort ook het uitvoeren van eenvoudige collectieve taken.

Deze woongemeenschap is lid van het GDO.

Aspirant-leden gezocht!

Woongroep Anna Paulowna is opzoek naar aspirant-leden, al komt er nu niet direct een woning vrij. Het gaat om sociale huurwoningen zowel in de lage als in de hoge categorie. De woningcorporaties zijn heel strikt op het gebied van passend toewijzen! Check goed of u het passende jaarinkomen heeft.

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: De Woongroep heeft 8 tweekamer appartementen en 6 driekamer appartementen. In totaaldus 14 appartementen verdeeld over 4 bouwlagen. De appartementen zijn allemaal verschillend in indeling en afmeting.

Gebouw: In het voormalige Ministeriegebouw uit 1916 is sinds 1993 de woongroep “Anna Paulowna” gevestigd. Het “Landbouwhuis” is gelegen aan de Anna Paulownastraat en vormt de verbinding tussen het Vredespaleis, de Koninklijke Stallen en de Paleistuinen.

Huur: Het over grote deel van de woningen zijn sociale huur woningen, die binnen de laagte inkomenseis vallen. Een enkele woning heeft een hogere huur. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: Op de begane grond bevindt zich een ruime collectieve zitkamer met open keuken. Direct grenzend aan de grote, zonnige stadstuin is er een sfeervolle tuinkamer voor klus- en/of hobby activiteiten. Tevens is er een fietsenberging en een 2 persoons logeerkamer met eigen badkamer voor de gasten van de bewoners.

Overig: Lift aanwezig. Nieuwe bewoners die een huisdier (zoals honden, katten, enz.) hebben zijn, onder bepaalde voorwaarden en beperkingen, van harte welkom. Echter, indien u eenmaal in de woongroep woont en overweegt een huisdier aan te schaffen, is dit niet toegestaan volgens het huishoudelijk reglement.

Activiteiten


Op de vrijdagmiddag en zondagochtend ontmoeten de bewoners elkaar voor een hapje, drankje of koffie. Het al dan niet deelnemen aan activiteiten die soms door leden van de woongroep worden georganiseerd(o.a. musea, theater, bioscoop) is vrijblijvend.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: tram 11 en 16 en bus 22, 24 en 28

Winkels: op loop afstand

Groen op loopafstand: Paleistuin en Park Sorghvliet

Medische voorzieningen: ziekenhuis/ apotheek/ artsen in de buurt

Parkeren: voldoende parkeerplaatsen (betaald)Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Anna Paulownastraat 22
Postcode
2518 BE
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
14
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
HaagWonen
Leeftijdsgrens
> 55 jaar

Contactinformatie