sluit
sluit
Publicatie over groepsvorming: 'Samen komen we er wel' Meer lezen en downloaden?

Van Speijk

Van Speijkstraat 37 - Centrum
Meer foto's zien? klik op de rode bolletjes.

Korte kennismaking


De Woongroep Van Speijk heeft op 16 juni 2019 haar 20-jarig jubileum feestelijk gevierd. Al zo lang wordt hier, in het Zeeheldenkwartier, prettig gewoond.

Kijk ook op het volgende nieuwsitem voor een leuk filmpje van twee bewoners van de groep.

De woongroep is lid van het GDO.


Aspirant-leden gezocht!

Woongroep Van Speijk is op zoek naar aspirant-leden. Momenteel zijn er geen woningen beschikbaar maar de woongroep is op zoek naar geschikte kandidaten die zij op haar lijst van geïnteresseerden kunnen zetten. Bij van Speijk zijn er totaal 7 Vrije Sector woningen met huren vanaf 800 euro waarvan er 5 in de midden categorie zitten en 2 in de hoogste en 7 Sociale huur woningen. Het is belangrijk vooraf te checken of u het passende bruto jaarinkomen heeft.

Heeft u een passend inkomen en interesse? Laat het ons weten! Dan wordt u uitgenodigd door de woongroep voor een kennismakingsgesprek. Bij een wederzijdse klik wordt u op de reservelijst geplaatst. (Zie voor meer informatie de tabel inkomenseisen)

Woningen en gemeenschappelijke voorzieningen


Woningen: Alle 14 woningen hebben 3 kamers en variëren in grootte. De meeste woningen hebben een (ruim) balkon of grenzen aan de tuin.

Gebouw: Het gebouw bestaat uit vier aangrenzende voormalige herenhuizen, waarvan de voorgevel nog getuigt.

Huur: De helft van de woningen valt binnen de hoogste sociale huur en de andere helft binnen de vrije sector. tabel inkomenseisen

Gemeenschappelijke ruimtes: De Kombuis is de grote gemeenschappelijke ruimte met aangrenzend een prachtige stadstuin. In de tuin is een groot fietsenhok.

Overig: Lift aanwezig. Huisdieren zijn toegestaan in het eigen appartement.

Activiteiten


In de Kombuis wordt wekelijks op wisselende dagen met elkaar koffie/thee gedronken en op vrijdag

is er een borrel die afwisselend door de bewoners wordt georganiseerd. Deze bewoner mag dan ook bepalen welke kunstwerken er aan de muur in de kombuis komen te hangen.

Verder worden er regelmatig spelletjes georganiseerd (ook voor niet-leden) en zijn er uitstapjes bv naar musea/bioscoop enz.

Er is een actieve tuingroep en de bewoners zijn trots op de tuin.

Ligging en bereikbaarheid


Openbaar vervoer: tram 3 en 16,bus 24 en 28

Winkels: gezellige winkelstraten in het Zeeheldenkwartier, AH XL redelijk dichtbij

Groen op loopafstandScheveningse Bosjes, Paleistuin

Medische voorzieningen: artsen, fysio, apotheker om de hoek, ziekenhuis gemakkelijk bereikbaar per OV

Parkeren: betaald parkeren

Locatie


Interesse in groepswonen?


Stuur ons een e-mail via deze link met uw naam, telefoonnummer, leeftijd en of u onze nieuwsbrief zou willen ontvangen (deze wordt ongeveer drie keer per jaar verzonden).

De standaard procedure is dat u eerst naar één van onze informatiebijeenkomsten komt. Iedere eerste woensdag van de maand organiseren we een informatiebijeenkomst waar u alle ins en outs over het groepswonen in Den Haag hoort. U kunt zich hier inschrijven voor onze bijeenkomsten.

Bent u al ingeschreven bij Centrum Groepswonen (u kunt zich hier inschrijven)? Bent u al ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden? Heeft u nog vragen? Neem contact op door te mailen naar info@centrumgroepswonen.nl of te bellen met 070-2170005.

Deze woongroep is uitgelicht geweest Lees artikel

Specificaties


Adres
Van Speijkstraat 37
Postcode
2518 EV
Plaats
Den Haag
Stadsdeel
Centrum
Aantal woningen
14
Aantal beschikbaar
geen
Verhuurder
Hof Wonen
Leeftijdsgrens
> 50 jaar

Contactinformatie