Vraag en aanbod

Informatie - Advies - Ontwikkeling

Woongroep voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking

Ik ben Karlijn van Hulst. Ik heb het initiatief genomen om een woongroep met (24 uurs afroepbare) zorg op te zetten voor Hagenaars met een lichamelijke beperking.

Door mijn lichamelijke beperking ben ik afhankelijk van zorg. De huidige mogelijkheden qua wonen en zorg vind ik niet passend bij mijn situatie. Ik wil de regie over mijn leven in handen houden. Of het gaat om werken, om leven, om zorgen of wonen, ik bepaal hoe ik dat wil vormgeven. Met die doelstelling ben ik op zoek gegaan naar mogelijkheden voor wonen en zorg. Ik heb geen mogelijkheden gevonden die passend zijn bij mijn doelstelling. Daarom neem ik nu de touwtjes in handen. Ik ga werken aan mijn toekomst. Ik ben vastberaden om met mijn stichting een vorm van wonen en zorg op te zetten waarbij mijn medebewoners en ik de regie houden over ons eigen bestaan.

IN HET KORT:

 • Zelfredzaamheid: eigen regie in wonen en zorg
 • Samenredzaamheid:co-living/groepswonen om sociale controle en cohesie te bevorderen
 • Netwerk: krachten bundelen, elkaar hulp bieden en participeren in een netwerk.

Wonen

 • Eigen appartementen
 • Aangepast/toegankelijk voor rolstoelen/lichamelijke beperking.
 • Gezamenlijke ruimte
 • Ruimte voor zorgverleners

Zorg

 • Zorgcoöperatie: gezamenlijk zorg inkopen
 • Regie over wanneer zorg wordt verleend
 • Regie over wie zorg verleent
 • Regie over/aansturen van hoe zorg wordt verleend

Voel jij je aangesproken tot dit concept? Neem dan snel contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005.

Naaste Buren

Naaste Buren is een vereniging i.o., met de intentie een gezamenlijke koop-woongroep op te richten. Wij zijn mensen met een laag of middeninkomen die (nog) gezonder, prettiger, socialer, duurzamer in het leven willen staan. We willen met een zo gemengd mogelijke groep mensen privé wonen, met gezamenlijkheden. Op onze FB-pagina Naaste Buren Den Haag kun je een indruk krijgen.

Ons eerste project is gelukt: de Bethelkerk aan de Händellaan. Maar we gaan door met onze zoektocht voor een volgende locatie. Er doet zich nu misschien een mogelijkheid voor.

Het prijswinnende ontwerp “De Hoge Vrijheid", aan de Petroleumhaven Den Haag, komt in de fase waarin loting voor potentiële bewoners in zicht komt. Naaste Buren heeft zich als groep jaren geleden al aangemeld, en we hebben steeds contact gehouden. De Hoge Vrijheid heeft duurzaamheid, functioneel dromen en gezamenlijkheid ook hoog in het vaandel staan, en bieden ons de kans om mee te loten als groep.

Dit is de link naar de site van De Hoge Vrijheid: www.hogevrijheid.nl. Je kunt ook kijken naar hun FB-pagina. Je ziet dan dat ze grote vrijheid bieden qua ontwerp van de woning. Je mag, binnen beperkingen, zelf aangeven welke grootte, en dus welke prijs je zou willen. En we mogen als Naaste Buren - groep zelf bepalen wat we aan gezamenlijke ruimtes zouden willen. Een indicatie (let op het woord indicatie!) is dat een appartement van 50 m2 ongeveer €200.000, en 75 m2 ongeveer €280.000 gaat kosten. Niets staat vast. Niets.

Als je geïnteresseerd bent in dit mogelijke Naaste Buren-project, wil je dan laten horen:

je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. In 2 - 3 zinnen waarom je gezamenlijk wonen op deze locatie aanlokkelijk vindt. En hoeveel m2 je nastreeft in dit geval.

Later gaan we het dan over nog veel meer dingen hebben.

Wilt u in contact komen? Neem contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005

Hilde zoekt groep

Ik ben Hilde, 32 jaar en zou graag een woongroep willen vormen met mensen tussen de 26-40 jaar. Bij samenwonen vind ik duurzaamheid belangrijk, verbinding, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik houd van buiten zijn, dus een huis met tuin of dakterras lijkt me heerlijk.

Heb je een soortgelijk idee? Laat dan een berichtje achter, dan kunnen we eens kennismaken.

Hartelijke groet,

Hilde

Wilt u in contact komen? Neem contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005

Woongroep in wording zoekt mensen

"Woongroep in Den Haag i.o. op 10 minuten fietsen van een station. Er is een initiatiefgroep met personen in de leeftijd van 3 tot en met 62 jaar. Zowel alleenstaanden, gezinnen als een aantal een oudergezinnen met jonge kinderen. We zoeken mensen van alle leeftijden.

Een gezellige woongroep in een gasloos, liefst nul op de meter woning. Na een eerste kennismaking gaan we nu kijken naar een bestaand pand of nieuwbouwlocatie.

De groep is divers. Niet iedereen wil evenveel delen. Een deel van de deelnemers wil een flink appartement met eigen voordeur. Andere deelnemers kijken naar kamer of studio met meer gedeelde voorzieningen. Een deel wil heel graag een tuin en zelf groente verbouwen.

De planning zit in de initiatieffase. Op termijn van 2 à 3 jaar willen we intreknemen in een cohousing locatie.

De volgende bijeenkomst is op 13 april 2019.

groeten, Ad Huikeshoven

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden voor deze bijeenkomst? Neem contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005