sluit
sluit
Europese GemeenschapppelijkWonenDag zaterdag 18 mei 2024. Komt u ook? Lees hier meer

Vraag en aanbod

Informatie - Advies - Ontwikkeling

Woonvormen Queer ouderen

De Haagse Gemeenteraad heeft op 21 januari 2021 de motie ‘onderzoek naar woonvormen Queer ouderen‘ aangenomen. In het kader hiervan doet Centrum Groepswonen een oproep om te peilen of er inderdaad belangstelling is voor deze bijzondere woonvorm. Gaat uw belangstelling uit naar een woonvorm speciaal voor Queer (LHBTI++) ouderen, dan verzoeken wij u dit aan ons kenbaar te maken middels een mail aan: info@centrumgroepswonen.nl . Kiest u voor inschrijven via ons inschrijfformulier? Geef hierop dan duidelijk aan dat uw interesse uitgaat naar een LHBTI+ woongroep.

Bij voldoende interesse overwegen wij een informatiebijeenkomst te organiseren.


Woongroep voor Hagenaars met een lichamelijke beperking

oktober 2020

Stichting Artemis Wonen is voornemens voor 2023 een woon- en zorgconcept te hebben ontwikkeld in Den Haag.

De 8 tot 10 zelfstandige rolstoeltoegankelijk woningen zijn bestemd voor (jong)volwassenen met een lichamelijke beperking die een zorgbehoefte hebben.

De bewoners vormen gezamenlijk een zorgcoöperatie. Met de zelforganisatie van de zorg is de zorgcoöperatie in staat schaalvoordelen te behalen en de economische macht te vergroten. Door het persoonsgebonden budget (wet maatschappelijke ondersteuning, zorgverzekeringswet, wet langdurige zorg) van alle bewoners te bundelen is de coöperatie in staat een ruime pool van zorgverleners aan haar te binden waardoor voor de bewoners 24-uurs zorg op afroep beschikbaar is.

IN HET KORT:

 • Zelfredzaamheid: eigen regie in wonen en zorg
 • Samenredzaamheid:co-living/groepswonen om sociale controle en cohesie te bevorderen
 • Netwerk: krachten bundelen, elkaar hulp bieden en participeren in een netwerk.

Wonen

 • Eigen appartementen
 • Aangepast/toegankelijk voor rolstoelen/lichamelijke beperking.
 • Gezamenlijke ruimte
 • Ruimte voor zorgverleners

Zorg

 • Zorgcoöperatie: gezamenlijk zorg inkopen
 • Regie over wanneer zorg wordt verleend
 • Regie over wie zorg verleent
 • Regie over/aansturen van hoe zorg wordt verleend

Spreekt dit concept je aan? Kijk op de website van Artemis Wonen voor meer informatie.


Ecodorp initiatief. `Het groene portiek`

september 2020

We willen graag duurzaam leven. Met zorg en respect voor elkaar en voor de aarde. We denken daarbij in de eerste plaats aan een woning in Moerwijk, omdat het een mooie ruime wijk is met veel bomen en portiekwoningen met binnentuinen waarin we een gemeenschappelijke (eet)tuin van kunnen maken. Natuurlijk staan we open voor andere mogelijkheden (een school, kantoorgebouw) en eventueel andere wijken. We hebben nu voor Moerwijk gekozen omdat wij (de twee initiatiefnemers) wel hier wonen en het een hele prettige wijk vinden.

In het Ecodorp zal veel onderhoud zelf gedaan worden door de bewoners. We zijn hier met elkaar op deze planeet en moeten het met elkaar doen. Daarom willen we juist een community vormen en op een goede, bewuste manier met de aarde omgaan en met elkaar. In de het Ecodorp wordt uitgegaan van verbeter de wereld en begin bij je zelf. Zonder een commune te worden. Met eigen woningen, een eigen leven.

Omdat er verschillende wensen zijn zullen er ook verschillende huizen en woningen zijn met verschillende huur- of koopprijzen. Met als uitgangspunt dat iedereen gelijkwaardig is. De besluiten worden gemeenschappelijk genomen op basis van sociocratie. Geïnteresseerd?

Schrijf naar info@centrumgroepswonen.nl dan wordt uw mail doorgestuurd naar ons.Woongroep Ons Hof, bouwgroep, zoekt een pand of locatie voor nieuwbouw.

juni 2019

Samenstelling groep: op dit moment 11 personen (4 stellen, 3 alleenstaanden), kan uitgebreid worden.

Gewenste woonoppervlakte: inclusief gemeenschappelijke ruimte: ca. 750 m2. Het pand (panden) moet in te delen zijn in minimaal 7 units van verschillende grootte, daarnaast gemeenschappelijke ruimtes voor koken, eten, hobby’s, logeren, washok, bergruimte e.d.

Private ruimtes: ca. 70 - 100m2

Gemeenschappelijke ruimtes: ca. 100 m2

Verdere vereisten pand

 • Ouderdomsbestendig (gelijkvloers of lift mogelijk)
 • Buitenruimte, zoals tuin, hof, daktuin
 • Voorkeur voor energievriendelijkheid
 • Verbouwen van bestaand pand (school, kasteel, winkel, klooster, belastingkantoor)
 • Nieuwbouw binnen gegroeide omgeving

Omgeving

Agglomeratie Den Haag, goede OV-bereikbaarheid van het centrum van Den Haag

Opties

 • Verbouwen van bestaand pand (school, kasteel, winkel, klooster, belastingkantoor)
 • Nieuwbouw binnen gegroeide omgeving

Financiële Ruimte

Afhankelijk van de opbrengst van huidige huizen in eigendom: tussen 1,7 en 2,5 miljoen euro.

Heeft u meer informatie over grond of een pand? Neem dan contact op met Centrum Groepswonen. Stuur een mail naar info@centrumgroepswonen.nl of bel 070-2170005


Vrijwilligers gezocht voor ons gezamenlijk koop- woonproject Naaste Buren

juni 2019

Wil je meedenken en meewerken aan onze zoektocht voor een gezamenlijk koop- woonproject?

Wij, als Naaste Buren, willen een groep opzetten die duurzaam en sociaal wil samenleven met behoud van privacy. Wij streven ernaar dit ook mogelijk te maken voor onze lage en middeninkomens. Een gemengde groep lijkt ons het beste te functioneren, dus we zoeken variaties in leeftijden, burgerlijke staten, en vele andere.

Naaste Buren heeft een mailinglijst van zo’n 80(!) geïnteresseerden. Voor het zoeken naar een locatie en het werk daarná doet een kleine kerngroep het werk. We zoeken iemand die in de kerngroep enthousiast wil meedenken en meewerken!

Wil jij mee op locatiejacht, politici motiveren socialer beleid te voeren en aan tafel schuiven met diverse woonorganisaties?

Kom ons kernteam versterken en help mee!

We horen graag van je, via naasteburen15@gmail.com


Hilde zoekt groep

april 2019

Ik ben Hilde, 32 jaar en zou graag een woongroep willen vormen met mensen tussen de 26-40 jaar. Bij samenwonen vind ik duurzaamheid belangrijk, verbinding, vrijheid en verantwoordelijkheid. Ik houd van buiten zijn, dus een huis met tuin of dakterras lijkt me heerlijk.

Heb je een soortgelijk idee? Laat dan een berichtje achter, dan kunnen we eens kennismaken.

Hartelijke groet,

Hilde

Wilt u in contact komen? Neem contact op via info@centrumgroepswonen.nl of bel 070 -217 0005